sgu-tichete-masa-scandal.jpg

Revocarea din funcție a directorului general al Servicii Gospodărire Urbană Ploiești, Donald Constantin, și exercitarea funcției de director interimar de către Ovidiu Negulescu, directorul general adjunct al societății, nu sunt singurele măsuri impuse ieri de Consiliul de Administrație. Membrii CA au dispus și recuperarea diferenței acordate pentru majorarea valorii tichetelor de masă în luna iulie.

 

Diferența constă în creșterea, începând cu luna iulie, a cuantumului tichetelor de masă pentru angajații SGU, de la 9,57 de lei la 12 lei.

Citește și: Tensiuni la SGU. Angajații riscă să nu-și primească sporurile și tichetele de masă

Ieri, membrii Consiliului de Administrație al SC Servicii Gospodărire Urbană Ploiești au decis să fie identificate persoanele care au aprobat o astfel de majorare și, mai mult, aceștia să returneze sumele.

 

Valoarea tichetelor de masă a fost modificată în baza unui protocol încheiat între comisia de negociere a contractului de muncă și sindicat. Consiliul de Administrație a considerat însă că măsura nu a fost luată legal, pe motiv că doar CA-ul avea atribuții să aprobe o astfel de majorare.

„Astfel, Consiliul de Administrație, analizând prezentul protocol, identifică angajarea unor cheltuieli fără prevederi bugetare, respectiv, acordarea tichetelor de masă la valoarea de 12 lei, depășindu-se, astfel, prevederea bugetară de 9,75 lei”, se arată în decizia CA-ului, care solicită recuperarea diferențelor de la persoanele care se fac vinovate.

Practic, CA-ul își dorește ca diferența de la 9,57 lei la 12 lei, pentru fiecare tichet de masă, să fie recuperată de la cei care au decis majorarea valorii tichetelor, nu de la cei care au beneficiat de această majorare.

 

tichete-masă.jpg