spital-ploiesti.jpg

Consilierul pe probleme de Sănătate, Bogdan Nica, a anunțat luni că preluarea de la Consiliul Județean a documentației pentru viitorul spital municipal va conduce la o economie de timp și de bani. Declarația consilierului nu coincide însă cu decizia din Consiliul Local Ploiești, prin care s-a aprobat suplimentarea sumei alocate pentru studiul de fezabilitate pentru spital de la 100.000 de lei la 400.000 de lei.

 

Consilierul personal al primarului Adrian Dobre, pe probleme de Sănătate, Bogdan Nica, a vorbit astăzi despre studiul de fezabilitate și planul master preluate de la Consiliul Județean Prahova în vederea realizării viitorului spital municipal. Documentațiile au fost realizate la solicitarea Ministerului Sănătății, în 2011, pentru Consiliul Județean Prahova, în vederea realizării unui nou spital județean, însă, ulterior, s-a renunțat la acest proiect.

„Preluarea documentației reprezintă o economie financiară, cât și o economie de timp și vă spun de ce. Un proiect care la nivelul anului 2011 era considerat valid de proiectanți germani, austrieci și de către Ministerul Sănătății cred că, cu mici modificări, care țin de modificarea legislației, planul de investiții și, eventual, modificări de suprafață ale legislației sanitare poate fi transpus în realitate. Deci undeva costurile între 100.000 - 300.000 de euro la un proiect de valoarea asta ar putea fi evitate de Primăria Ploiești, folosind acest proiect. Problema cu acest proiect este că se desfășoară pe o suprafață mare... Este un spital modern, dar modular. Avantajul este că atunci când necesitățile obiectivelor orașului pot impune construirea unei noi secții, se folosește același proiect, aceleași calcule. Nu se mai cheltuie bani”, a precizat Bogdan Nica, consilierul personal al primarului Adrian Dobre. 

Curios sau nu, în ciuda faptului că se vorbește despre o economie la bugetul local prin preluarea documentației, la ședința Consiliului Local din luna iulie, aleșii locali ploieșteni au aprobat nu micșorarea prevederii bugetare pentru realizarea Studiului de Fezabilitate, ci majorarea sumei de la 100.000 de lei la 400.000 de lei. Rectificarea de buget a fost aprobată cu unanimitate de voturi în Consiliul Local. 

 

sf-spital.jpg

spital-municipal.jpg

Trecând peste partea financiară legată de realizarea studiului de fezabilitate, Bogdan Nica a susținut că, la această oră, există tratative cu „o instituție” pentru preluarea unui teren unde ar urma să fie realizată noua construcție, teren situat în zona de vest a orașului. 

 

Declarația consilierului personal pe probleme de Sănătate al primarului Adrian Dobre: