servicii-juridice-reziliere-contract-sc-hale-piete.jpg

La mai bine de patru ani de la încheierea asocierii în participațiune pentru modernizarea Oborului ploieștean, SC Hale și Piețe va achiziționa servicii juridice pentru rezilierea contractului.

 

Realizarea asocierii a fost vehement criticată încă de la semnarea contractului, fiind vorba despre o procedură deloc transparentă. Ulterior, Camera de Conturi Prahova a atras atenția că nu au fost respectate clauzele contractuale.

Citește și: Contractul privind administrarea Oborul ploieștean va fi reziliat

Luna trecută, în plenul Consiliului Local Ploiești, subiectul a revenit pe tapet după ce directorul SC Hale și Piețe a relatat că a notificat firma SC Clipperton SRL, însă a primit o scrisoare de la avocați.

 

Mai nou, SC Hale și Piețe a solicitat Consiliului Local Ploiești să aprobe „achiziționării serviciilor juridice de consultanță, asistență și/sau reprezentare juridică motivat de complexitatea activității celor doi angajați ai Serviciului Juridic și de către implicațiile litigiului cu S.C. Clipperton S.R.L”.

Citește și: Studiu de caz: Afacerea Oborul, în atenția Curții de Conturi

În raportul de specialitate al proiectului se arată că, „În anul 2013, respectiv pe data de 30 mai, a fost încheiat intre S.C. Hale si Piete S.A. si S.C. Clipperton S.R.L., un contract de asociere în participațiune, pentru o perioada de 10 ani, ce are ca obiect exploatarea in comun a locatiei Obor Ploiești, în schimbul realizării de către asociatul secund (S.C. Clipperton S.R.L.) a unor investitii in valoare de 7.535.000 lei. Graficul realizării investitiilor, a fost împartit in trei etape, iar o prima etapa de realizare a investițiilor, in valoare de 2.535.000 lei, trebuia realizata pana la data de 30.06.2017. Până la data de 30.06.2017, prima etapa de investitii nu a fost realizata de asociatul secund, nici din punct de vedere faptic si nici valoric. Conform clauzelor contractuale, aceasta neindeplinire a obligatiei de realizare a investitiilor de catre asociatul secund, da dreptul S.C. Hale si Piete S.A. sa rezilieze contractul de asociere în participatiune”.