consiliul-local-ploiesti-video.jpg

Noua grilă de salarizare pentru funcționarii publici din Ploiești, aprobată astăzi, în ședința Consiliului Local Ploiești, a adus fericire imensă în rândul unor angajați, care la final de lună vor avea un salariu de peste 1.000 de euro. În schimb, la instituțiile de cultură din Ploiești, angajații vor primi salarii aproape identice cu al unui șofer de la Consiliul Județean Prahova, respectiv sub 2.300 de lei brut.

 

După mai bine de cinci ore, timp în care ședința a fost suspendată în nenumărate rânduri, inclusiv pentru că nu exista personal la registratură pentru înregistrarea unei adrese a SPFL, în vedere stabilirii grilei de salarizare, sute de angajați din Primăriei și din instituțiile din subordinea CL Ploiești vor primi din luna august salarii majorate. Acestea vor fi de la 430 de euro până la 2.300 de euro brut. 

În schimb, la Casa de Cultură din Ploiești, la Teatrul Toma Caragiu și la Filarmonica Paul Constantinescu, în ciuda viitoarelor creșteri salariale de 25%, lunar angajații vor câștiga aproximativ 2.000 de lei brut.

Diferențele sunt imense, lucru semnalat și de directorul Casei de Cultură din Ploiești, care a făcut apel ca autoritățile locale să semnaleze aceste discrepanțe apărute în legea salarizării. 

 

„Diferența dintre popor și populație o face cultura și educația”, a încheiat discursul directorul Casei de Cultură din Ploiești.

Imagini cu bucuria de la SPFL și cu tristețea din rândul angajaților de la instituțiile de cultură din Ploiești: