salarii-campina-referent-arhitect-secretar.jpg

Primăria Câmpina a fundamentat proiectul legat de grila de salarizare. Cel mai mare salariu ar urma să fie al secretarului Primăriei, venitul brut lunar ajungând la 7.903 lei. 

 

Potrivit proiectului, aparatul de specialitate a mers pe alinierea unor salarii. „Luând în considerare situația existentă la nivelul instituției, prezentata în Nota de Fundamentare, respectiv faptul ca, atât la funcțiile publice de conducere, cât și la cele de execuție, exista diferențe salariale care variază intre 15,4% - 30% pentru funcțiile de conducere, respectiv de 18%-28% la funcțiile de execuție, propunerea include alinierea salariului brut, intre funcții similare.

Necesitatea alinierii a rezultat, in raport cu situatia identificata si la nivelul altor UAT, pentru care a fost sesizata Curtea Constituționala si solutionata prin Decizia nr.749/2016, pe care UAT-uri au aplicat-o, realizand o aliniere la nivel national, in cadrul aceleasi familii ocupationale. La aceasta aliniere s-a aplicat o majorare de cca 30% la functia de consilier superior, gradatia 5, care este functia de executie cu cel mai inalt nivel al complexitatii si responsabilitatii muncii, fiind determinat coeficientul de ierarhizare. Pornind de la acest coeficient s-au stabilit coeficientii pentru celelalte functii de executie, pe grade profesionale”, se arată în raportul de specialitate al proiectului..

De asemenea, tot de la acest coeficient s-au determinat și coeficienții pentru funcțiile de conducere, astfel incat sa se diferentieze de cele de executie, dupa cum urmează:25% pentru șef birou, 30% pentru șef serviciu, 50% pentru director, iar pentru Secretarul UAT-ului s-a aplicat procentul identificat in prezent de 3,23%, fata de directori.

 

Pentru aprecierea dvs. asupra acestui rationament, aceste procente reprezinta de fapt indemnizația de conducere care se acorda inainte de aparitia Legii nr.285/2010 cand acest drept a fost inclus in salariul de baza și implicit a fost eliminat. Astfel, salariul de bază al secretarului ar putea să aibă valoarea maximă de 7.903 lei brut și cea minimă de 7.613 lei brut.

Un șef de serviciu ar putea să câștige .6.641 lei brut, iar un referent debutant 1.740 lei brut.
ca procent”, se mai precizează în raportul de specialitate..

Propunerea privind grila de salarizare:

 

salarii-primaria-campina.jpg

salarii-campina-2.jpg

consilieri-3.jpg

 

 

 

Național
  • Joi, 18 Ianuarie 2018
  • De Georgiana Kelemen

Pâinea s-ar putea scumpi cu 10% din februarie

Pâinea ar putea fi mai scumpă cu 10% de luna viitoare. Majorarea preţului este cauzată de creşterea tarifelor la electricitate şi gaze naturale, explică producătorii. Nu este însă, singurul motiv....

Economic
  • Luni, 15 Ianuarie 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Salariul mediu net - aproape 2500 de lei pe lună

Nu puțini sunt cei dispuși să se recalifice pentru a câștiga mai bine. Schimbrea locului de muncă nu mai este o problemă pentru români, atât timp cât le este mai bine din punct de vedere financiar. Salariul...