locuinte-ploiesti.jpg

Special pentru achiziționarea de imobile de pe piața liberă, aleșii locali propun înființarea unei comisii de negociere, formată din consilieri.

 

„La nivelul Municipiului Ploiești sunt înregistrate numeroase solicitări privind repartizarea unei locuințe formulate de către diverse categorii de persoane: locatari ai unor imobile care au făcut obiectul legilor proprietății, chiriași care dețin în baza unor contracte de închiriere locuințe în imobile care se află într-o stare avansată de degradare, solicitanți de locuințe sociale, solicitanți de locuințe de serviciu etc. Aceste solicitări au fost soluționate doar într-o mică măsura din cauza numărului redus de locuințe disponibile raportat la numărul crescut de solicitări”, se arată într-un raport de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre prin care se propune înființarea unei comisii de negociere.

În fundamentarea proiectului se precizează că, de-a lungul timpului, Primăria Ploiești a primit mai multe oferte de vânzare din partea unor persoane fizice, dar și juridice.

Comisia ar urma să fie formată, dacă proiectul este aprobat, din cinci consilieri locali.