spatiu-primarie-ploiesti.jpg

Scoaterea la licitație a unui spațiu, situat în Piața Victorie din Ploiești, s-a lăsat cu un scandal monstru. Într-un final licitația a fost contestată.

 

Concret, Primăria Ploiești, prin Direcția de Patrimoniu, a scos la licitație un spațiu situat pe strada Piața Victoriei, în care a funcționat Partidul Ecologist, în vederea închirierii pe o durată de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire a acestui termen. Comisia de licitație a fost formată din cinci consilieri locali, însă unul a absentat fiind în concediu. Din comisie au făcut parte și doi reprezentanți din partea Direcției de Patrimoniu.

Problema a apărut însă în momentul în care una dintre firme a constatat că nu a primit documentația completă, potrivit surselor noastre. 

„În caietul de sarcini se specifica că se pun la dispoziția ofertantului documentele enumerate dar, de fapt, nu s-au pus la dispoziție decât modelul privind Scrisoarea de transmitere a documentelor de participare la licitație- opis și anexa denumită Informații generale despre firmă”, se arată într-o sesizare primită la redacție.

 

În acel moment, ședința s-ar fi întrerupt, iar unul dintre ofertanți ar fi părăsit sala pe motiv că a primit toată documentația, dar că aceasta s-ar afla la mașină. Ședința ar fi fost reluată după ce unul dintre ofertanți ar fi adus o documentație completă.

Firma care nu ar fi primit întreaga documentație a fost descalificată, pe motiv că nu a prezentat certificatul fiscal din care să reiasă că nu are datorii la bugetul de stat, ci doar facturile care făceau dovada plății datoriilor.

„Licitația s-a desfășurat perfect legal”, a susținut consilierul local Sorin Văduva, președintele Comisiei de licitație, care a precizat că în cazul lipsei unor documente din caietul de sarcini trebuia să fie depusă contestație înainte de începerea licitației, opinie împărtășită și de alți membrii ai comisiei de licitație.

 

Licitația a fost într-un final contestată, conform caietului de sarcini, care prevede că „Eventualele contestații ale licitanților se vor depune în scris, la sediul organizatorului licitației în termen de 24 ore de la încheierea licitației. Contestațiile vor fi soluționate în termen de 5 (cinci) zile lucrătoare de la depunerea lor, de către o comisie desemnată de Primarul Municipiului Ploiești. Data rezolvării contestațiilor reprezintă data la care rezultatele rămân definitive”.

Prin urmare rămâne de văzut cum va fi soluționată această problemă.