autobuz-tce-ploiesti-tarife-propunere.jpg

După aproape două luni în care subiectul legat de creșterea abonamentului pentru mijloacele de transport a reprezentat subiect de scandal în Consiliul Local Ploiești, o nouă propunere ajunge în dezbatere, în ședința din data de 28 iulie.

 

De data aceasta propunerea vizează adoptarea unor tarife pe un traseu, pe două trasee și pe toate liniile. Majorările propuse sunt substanțiale.

Astfel de la tariful de 63 de lei/ lună pentru un abonament pe toate liniile se propune ca tariful de abonament pentru toate liniile să ajungă la 122 de lei/lună. Pentru un abonament pe o singură linie se propune tariful de 85 de lei/lună, în timp ce pentru un abonament pentru două trasee se propune un tarif de 110 lei/lună. 

Totodată, proiectul de hotărâre prevede și abonamente pentru 7 zile pe o singură linie ( 20 de lei), pe două linii (25 de lei) și pe toate liniile (28 de lei)

 

Prețul biletului de călătorie, de 2 lei, va rămâne neschimbat. Cât privește tariful pentru abonamentul nenominal pe toate traseele pentru o zi se propune ca acesta să scadă de la 7 lei la 4 lei.

Proiectul mai prevede ca biletul de suprataxă, pentru cei care sunt prinși fără bilet în mijloacele de transport, acesta să rămână la tariful de 63 de lei. 

tarife-abonamente.jpg