salarii-primaria-ploiesti.jpg

Primăria Ploiești lucrează de mai bine de două săptămâni la noua grilă de salarizare. Vineri, 28 iulie, are loc ședința Consiliului Local Ploiești, iar, momentan, sunt două variante de lucru.

 

Prima variantă este semnată de aparatul de specialitate din cadrul Primăriei Ploiești și, potrivit propunerii, salariile brute ar urma să fie stabilite în funcție de anumite criterii. Astfel, salariile ar putea să fie de la 430 de euro până la peste 2.300 de euro, în funcție de pregătire și vechime în muncă.

Potrivit aparatului de specialitate al Primăriei Ploiești se propune ca pentru funcțiile publice de conducere salariile de bază să fie stabilite între minim 5.800 lei pentru funcția de șef birou și maxim 9.135 lei pentru funcția de arhitect șef și director general, director general polițist local (coeficienţi 4.00 - 6.30), iar pentru funcția de secretar al unității administrativ teritoriale salariul de bază să fie stabilit între minim 9.135 lei și maxim 9.860 lei (coeficienţi 6.30 – 6.80). 

„Pentru funcțiile publice de execuţie salariile de bază să fie stabilite la gradaţia 0 între minim 1.553 lei actual și maxim 3.915 lei (coeficienţi 1.07 – 2.70), pentru funcţia de auditor la gradaţia 0 între minim 3.190 lei şi maxim 3.988 lei (coeficienţi 2.20 - 2.75) în funcție de responsabilitatea și complexitatea atribuțiilor corespunzătoare activităţii desfăşurate şi în funcţie de studiile absolvite, la care se adaugă cotele procentuale corespunzătoare tranşelor de vechime în muncă”, se arată în proiectul care va fi în dezbatere în Consiliul Local.

 

Pentru funcţiile de personal contractual de conducere se propune ca salariile de bază să fie stabilite doar pentru Gradul II, între minim 4.640 lei pentru funcţia de şef birou şi maxim 6.960 lei pentru funcţia de director (coeficienţi 3.20 - 4.80). 

Pentru funcţiile de personal contractual de execuţie „salariile de bază la gradaţia 0 să fie stabilite între minim 1.553 lei actual şi maxim 3.698 lei (coeficienţi 1.07 – 2.55) în funcţie de responsabilitatea şi complexitatea atribuţiilor corespunzătoare activităţii desfăşurate şi în funcţie de studiile absolvite, la care se adaugă cotele procentuale corespunzătoare tranşelor de vechime în muncă”, se arată în expunerea de motive a proiectului. 

Sindicatul Liber și Independent a venit la rândul său cu o propunere privind grila de salarizare. Conform propunerii salariul de bază al secretarului municipiului Ploiești ar urma să fie de 10.440 de lei, iar un auditor, cu o vechime de peste 20 de ani ar urma să aibă 6.169 de lei.

 

Trebuie precizat că, din august, primarul și viceprimarii vor primi indemnizații majorate. Conform noii grile de salarizare, salariile nu pot depăși valoarea indemnizației viceprimarului, care ajunge la 11.400 de lei brut.

salarii-sindicat-propunere.png

salarii-primaria--ploiesti.jpg

 

 

Politic
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu este ”pe făraș”

Până nu cu mult timp în urmă un om de bază în Guvern, dar mai ales în PSD, Lia Olguța Vasilescu a ajuns să suporte consecințele impotenței guvernamentale. Pentru că întârzierea adoptării legii...