salarii-consiliul-prahova-salarii-primari.jpg

Noua grilă de salarizare face ca la ora actuală să se înregistreze situații ridicole. Mai mulți primari din Prahova vor câștiga din luna august mai puțin decât un funcționar din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Prahova.

 

Aleșii județeni prahoveni au aprobat ieri noua grilă de salarizare a funcționarilor publici și personalului contractual din Consiliul Județean și din instituțiile din subordinea CJ.

Citește și: Consiliul Județean Prahova a stabilit salariile de bază. Un paznic va avea 2.515 lei brut, iar directorul 10.000 de lei brut

Cum legea prevede că salariul din administrație nu poate fi mai mare ca al unui vicepreședinte, iar vicepreședintele CJ a ajuns să aibă 11.500 de lei brut, s-a mers cu salarii majorate cu mult mai mari dacă ne raportăm la indemnizațiile unor edili din Prahova.

 

Citește și: Salarii de multinațională la CJ Prahova. Un angajat va câștiga până la 2.500 de euro/lună

Astfel, un funcționar public care exercită funcția de șef de serviciu din CJ ar putea să încaseze din luna august o indemnizație mai mare față de a unor primari. 

De exemplu, în localitățile cu o populație de 3.500 de locuitori, indemnizația edililor nu va fi mai mare de 4.500 de lei, iar acolo unde populația este sub această valoare, indemnizația edilului ajunge la 4.200 de lei. 

 

Un șef de Serviciu de la Consiliul Județean Prahova va câștiga din august între 6.900 și 7. 700 lei brut, în timp ce arhitectul județului poate ajunge până la 9.100 - 10.100 lei brut. 

Cheltuielile salariale la Consiliul Județean Prahova vor crește, ca urmare a creșterilor salariale, de la 10 milioane de lei cât au fost în 2016 la 17 milioane de lei. 

Cu luna august 2017, peste 600 de angajați ai Consiliului Județean Prahova și ai instituțiilor din subordinea CJ vor avea salarii majorate între 30% și 55%.

 

De salarii mai mari vor beneficia angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, Direcției de Plante și Drumuri, Muzeului de Științele Naturii, Muzeului Județean de Artă, Muzeului Județean de Istorie și Arheologie, precum și din cadrul altor instituții aflate în subordinea CJ Prahova.

 

Social
  • Marți, 23 Ianuarie 2018
  • De Observatorul Prahovean

Acțiuni de deszăpezire la Ploiești

Primăria Municipiului Ploiești, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești și operatorul de salubritate Rosal, a derulat, în perioada 20-21 ianuarie a.c., activități de deszăpezire și...