strada-blocata-de-crengi.jpg

Ploile torențiale de luni seară din Ploiești nu au rămas fără urmări. Vântul a suflat cu putere și a despicat în două un copac pe strada Cornățel din municipiu.

 

Un cititor al Observatorulph.ro ne-a transmis la redacție mai multe fotografii cu strada care a fost blocată de crengile copacului rupt. 

„Strada a fost deblocată în această dimineață, dar la primele ore nu s-a putut circula pe aici. Prin urmare, șoferii au făcut cale întoarsă”, ne-a scris cititorul nostru, care a precizat că pentru a ajunge în DN1 B a fost nevoie să aleagă ca rută strada Apelor, arteră paralelă cu strada Cornățel.

Citește și: Ploieștiul, sub cod galben de ploi torențialePloieștiul, sub cod galben de ploi torențiale

 

Ploieștiul s-a aflat ieri noapte sub o atenționare de cod galben, la fel ca de altfel peste 40 de localități din Prahova. 

Meteorologii au emis astăzi o nouă atenționare meteo de ploi abundente pentru mai multe localități din Prahova, iar în prezent se află sub cod galben de ploi torențiale zona de nord a județului Prahova. Atenționarea este valabilă până pe data de 26 iulie, ora 03.00, timp în care, potrivit ANM, „în toate zonele de munte, precum şi în Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, nord-vestul Moldovei şi vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20...25 l/mp şi punctiform 50...60 l/mp”.

IMG-20170725-WA0002.jpg