aboneaza-te la ziarul fara reclame

consilierii-locali-ploiesti-job-uri.jpg

Consilierii locali ploieșteni s-au făcut remarcați la ultimele ședințe când au solicitat direcțiilor din subordinea Primăriei Ploiești explicații cu privire la legalitatea unor proiecte, invocând că nu sunt specialiști în domeniu. Așa se explică probabil și situația unor societăți, unde aleșii locali au fost membrii în Adunările Generale ale Acționarilor, gen TCE, SGU și SC Hale și Piețe.

Observatorulph.ro vă prezintă astăzi ocupațiile aleșilor locali ploieșteni, conform declarațiilor de avere și de interese reactualizate în luna iunie 2017.

Astfel, potrivit declarațiilor de avere și de interese, Andrei Gheorghe (PSD), aflat la primul mandat de consilier local, a menționat că este pensionar, fost angajat MAI, cu un venit anul trecut în cuantum de 67.968 de lei. Conform celor două documente postate pe site-ul Primăriei Ploiești, tot anul trecut, consilierul Andrei Gheorghe a câștigat 5.000 de lei ca observator arbitri fotbal. Totodată, pe lângă indemnizația de consilier încasată anul trecut, de 4.370 de lei, a mai menționat indemnizația de membru al Consiliului de Administrație de la SC Hale și Piețe (până în iunie 2016) în cuantum de 4.942 de lei.

Citește și: Scandal monstru la Consiliul Local. Proiectele TCE n-au primit viză de legalitate

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

Larisa Băzăvan este la al doilea mandat de consilier local, ambele obținute pe listele PNL. Potrivit declarației de avere și de interese, Băzăvan a menționat că este profesor la Școala Gimnazială Toma Caragiu și a avut anul trecut un venit în cuantum de 42.015 lei.

Un alt consilier local care a obținut un nou mandat este Iulian Bolocan, care a devenit consilier local în iunie 2016 pe listele PNL. Potrivit declarației de avere depuse, Bolocan este pensionar și a încasat anul trecut, pe lângă indemnizația de consilier, 22.000 de lei. Absolvent al Facultății de Teologie, Bolocan este apreciat mai ales pentru vorbele de „duh” din Consiliul Local Ploiești.

Citește și: Record doborât de aleșii locali: ședință de 1 minut și 44 de secunde

Sorin Botez este la al doilea mandat de consilier local. Inițial, în 2012, a participat la alegeri pe listele USL, din partea PNL, iar ulterior s-a înscris în PSD, partid pe listele căruia a câștigat un nou mandat în iunie 2016. Este avocat titular și, potrivit declarației de avere și de interese, este asociat coordonator la SGB Insolvency Consult. În declarația de interese a menționat că are un contract cu Primăria Sinaia, pe Cabinet avocat Sorin George Botez, prin negociere directă, pentru asistență juridică din 2012, la valoarea contractului menționând că este negociabilă în funcție de activitatea pentru asistența juridică. Ca venituri anuale a menționat peste 400.000 de lei din avocatură, 1.350 de euro pentru închirierea unui apartament.

Marcian Cosma a candidat în 2016 pe listele PSD și nu este la primul mandat de consilier local. În prezent este director al Parcului Industrial Brazi, societate care la începutul anului a fost la un pas de insolvență. Venitul anual menționat a fost de 53.943 de lei net, la care se adaugă indemnizația din 2016 de consilier local și de membru Adunarea Generală a Acționarilor în cuantum de 7.830 de lei.

Ștefan Dănescu (PSD) a menționat în declarația de avere că în 2016 a câștigat 60.000 de lei salariu la SC Litex SRL, dar și că deține mai multe părți sociale/acțiuni la SC Litex SRL, SC Vinidin Impex SRL  dar și acțiuni la Bursa de Valori București (venit anual declarat - 13.595,11 lei).

Marius Dinu este la primul mandat de consilier local. A candidat în iunie 2016 pe listele PSD. În declarația de avere a menționat salariul de manager al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești, de 21.343 lei, funcție din care și-a dat demisia anul trecut. De profesie stomatolog, Marius Dinu a mai menționat că a încasat un salariu de la SC Marimed Super Dental, în cuantum de 11.525 lei, fiind precizată indemnizația de anul trecut de consilier local, în cuantum de 4.370 lei, indemnizația de membru CA la Spitalul de Pediatrie Ploiești, de 225 lei, precum și cea de membru în Comitetul de Coordonare la Apa Nova, de 2.620 lei.

Consilierul Sanda Drăgulea (PSD) pe lângă mandatul de consilier local este administrator la două societățiSC Sandina Consulting și SC Ovisan Consulting, de pe urma cărora a încasat anul trecut un venit de 14.624 lei. Suma s-a adăugat indemnizației de consilier local încasată în 2016, de 7.360 de lei. Tot anul trecut a mai încasat 6.348 lei pentru calitatea de membru AGA lla SGU, 3.087 lei ca membru AGA la SC Hale și Piețe și 3.168 de lei ca membru Comitetul de Coordonare Veolia.

Drăgușin Paulica a câștigat un mandat de consilier local pe listele PNL. la capitolul venituri a menționat numai pensia medicală în cuantum de 6.872 de lei, pe lângă indemnizația de consilier local.

Bogdan Hodorog este la primul mandat de consilier local. În iunie 2016 a câștigat un mandat de ales local pe listele PMP. În declarația de avere a menționat salariul obținut anul trecut la SC Motormania Impex SRL, în cuantum de 23.693 de lei. Din luna iunie 2017, Bogdan Hodorog este noul director al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ”Parteneriatul pentru Managementul Apei-Prahova”.

Constantin Minea (PSD) a menționat în declarația de avere că acâștigat anul trecut, pe lângă indemnizația de consilier local, 11.100 de lei salariu la SC Prahova Valley Int. Consult.

Marius Mateescu (ALDE) este director general al SC Valdor SRL și a avut anul trecut o indemnizație de 20.405 lei, potrivit declarației de avere. pe lângă indemnizația de consilier local a mai menționat că a câștigat ca membru Comitet Coordonare Apa Nova - 2.620 lei, precum și 2.824 de lei ca membru AGA SC Hale și Piețe. 

Consilierul local George Popa (PNL), care nu este la un singur mandat, a menționat în declarația de avere numai indemnizația de consilier local, în cuantum de 7.590 de lei, în declarația de interese menționând că este acționar cu 40 de părți sociale/ acțiuni la SC Matizol SA Berceni.

George Pană are dublă calitate, atât de consilier local, cât și de viceprimar. A obținut un mandat de consilier local în iunie 2016 pe listele ALDE, fiind președintele ALDE Ploiești. Pe durata mandatului de viceprimar și-a suspendat activitatea de avocat în Baroul Prahova.

Claudia Oana Salceanu este la primul mandat de consilier local. A figurat pe listele de supleanți la alegerile locale din iunie 2016, din partea PMP. Este angajată la SC Hidro Prahova, de unde a încasat anul trecut un venit anual în cuantum de 25.200 de lei. În declarația de interese a menționat că deține 20 de părți sociale la SC Casa Sălceanu. Pe linie politică este secretar general al PMP Prahova.

Florin Sicoe a câștigat un mandat de consilier pe listele PNL. Acesta nu este la primul mandat de consilier local. În prezent deține funcția de director manager al Muzeului Județean de Artă Ion Ionescu Quintus, cu un venit anul trecut de 53.100 de lei. În declarația postată pe site-ul Primăriei Ploiești a menționat și un contract civil încheiat în 2016 cu Casa de Cultură IL Caragiale, în cuantum de 1000 de lei.

Gheorghe Sârbu (PNL), unul dintre consilierii care au la activ mai multe mandate de ales, a menționat în declarația de avere numai pensia anuală în cuantum de 27.600 de lei, venit încasat în 2016.

Zoia Staicu este la primul mandat de consilier local. A obținut funcția de consilier local în iunie 2016 pe listele PNL. În prezent este șef Birou Dispecerat, sesizări și relații publice în cadrul regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, cu un venit anual de 35.650 de lei.

Marilena Stanciu, aflată la al doilea mandat de consilier local, a precizat că este profesor la Grădinița Step by Step, cu program prelungit, și a încasat anul trecut un venit anual de 42.314 lei. În declarația de avere a mai menționat indemnizația de membru AGA la SGU (6.348 lei/6 luni) și indemnizația de membru AGA la TCE (7.830 lei/6 luni), care se adaugă la indemnizația de consilier de 8.182 de lei.

Florin Alina Sorescu, aflată la primul mandat de consilier local din partea PSD, a figurat anul trecut cu o indemnizația de 13.359 de lei pentru calitatea de consilier parlamentar la Senat. 

Consilierul local Aurelian Dumitru Tudor este angajat la Compet SA și a avut anul trecut un venit anual de 72.963 de lei. Pe linie politică este vicepreședintele PNL Ploiești.

Sorin Văduva este consilier local la primul mandat. În iunie 2016 a fost ales pe listele ALDE și a menționat că este inginer constructor la SC Selas SRL, precum și că este acționar unic la SC Maltex Art. Construct. unde deține 100% din părțile sociale/acțiuni.

Robert Vîscan este consilier local la al doilea mandat, din partea PSD. În declarația de avere și de interese a menționat că este asministrator la o firmă privată unde deține 100% din acțiuni. pe linie politică deține funcția de vicepreședinte al PSD Prahova.


Administrație
  • Vineri, 18 Mai 2018
  • De Claudiu Vasilescu

Oricum o dai, nu e bine (foto)

În 99% din cazuri dăm vina pe autorități pentru ceea ce nu ne convine. Nu spunem că nu este corect ca lumea să-și verse nervii, mai ales în Ploiești, unde totul pare să involueze, dar trebuie să...