salarii-primaria-ploiesti.jpg

„Trebuie să fim prudenți și atenți”, a susținut astăzi Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești cu privire la discuțiile care au loc pe tema salariilor.

 

Astăzi a avut loc o nouă discuție pe tema viitoarelor salarii din Primăria Ploiești, la care participă reprezentanți ai Direcției Economice, în contextul noii legi a salarizării. 

Pentru ca majorările să intre în vigoare cu luna iulie, angajații urmând să primească salarii mai mari în august, până la finele săptămânii viitoare ar fi bine să existe deja un proiect de hotărâre aprobat pe această temă. Altfel, există riscul ca angajații să nu-și primească banii luna viitoare. 

Fără îndoială trebuie să fim prudenți și atenți”, a susținut Adrian Dobre, care a explicat că la această oră nu se poate vorbi despre propuneri salariale la nivelul celor de la Consiliul Județean Prahova, având în vedere că din bugetul local al Ploieștiului sunt suportate mult mai multe servicii, de la iluminat public, până la salubritate, subvenție pentru transportul în comun și subvenție la agentul termic ori reparații școli.

 

"(...)Legea spune că noi ne consultăm cu sindicatele, dar trebuie întotdeauna să avem grijă de nivelul bugetului și posibilitatea de a susține anumite salarii. Am avut o serie de discuții cu sindicaliștii, aștept o propunere finală a lor, pentru că de patru zile ne tot chinuim să aflăm care este aceasta. Directorul Economic ar trebui să vină să susțină un buget care să ne demonstreze faptul că începând cu 2018 propunerea lor salarială este una sustenabilă”, a susținut Dobre, care a precizat că este absolut necesar să se lucreze la proiectul referitor la noua grilă de salarizare.