fonduri-buget-stat-pndl.jpg

După ce Primăria Ploiești a fost exclusă de pe lista localităților din Prahova care au primit alocări de la Ministerul Dezvoltării, pentru proiectele cu finanțare prin PNDL, edilul Ploieștiului, Adrian Dobre, a susținut că încă mai sunt șanse ca unele proiecte să fie finanțate de la bugetul de stat.

 

Lista localităților din Prahova include mai multe comune și orașe, însă pe aceasta nu figurează Ploieștiul. Prima reacție a primarului Adrian Dobre a fost să ceară public demisia viceprimarului George Pană, care a avut în subordine Direcția Tehnic Investiții. 

Problema ar fi fost că, la fel ca în multe cazuri, Ministerul Dezvoltării ar fi ținut cont de mai multe criterii, dar și de regula „primul venit, primul servit” Cum Ploieștiul a depus foarte târziu proiectele mulți au tras concluzia că acesta a fost și motivul pentru care, în faza a doua a PNDL, municipiul reședință de județ nu a primit niciun leu de la Ministerul Dezvoltării.

Astăzi, în ciuda demisiei solicitate ieri lui George Pană, edilul Ploieștiului s-a arătat optimist și încă mai speră că municipiul va beneficia de o serie de finanțări de la Ministerul Dezvoltării.

 

„Noi până în momentul de față nu am primit niciun răspuns din partea ministerului că am fi întârziat cu acele documente, ba, mai mult, chiar ni s-au cerut și niște clarificări”, a susținut Dobre, precizând că sunt discuții ca anumite proiecte să fie finanțate prin Compania Națională de Investiții.