Adrian-Dobre-primar-Ploiesti.jpg

Modificarea legislației privind salarizarea personalului din administrația locală agită apele în Primăria Ploiești. 

 

Sindicatul Liber și IndependentSindicatul Liber și Independent al Primăriei Ploiești, condus de Nicoleta Crăciunoiu, a solicitat deja conducerii instituției dublarea salariilor. Surse din executivul primăriei au declarat pentru observatorulph.ro că pretențiile financiare nu pot fi rezolvate pozitiv având în vedere situația financiară critică a Municipalității.

La ultima conferință de presă, primarul Adrian Dobre a declarat că se lucrează la o nouă grilă de salarizare în urma căreia se vor face ”corecturi”, mai ales că unii șefi de servicii au salarii mai mari decât ale directorilor. Dobre a precizat că primăria nu poate suporta salarii foarte marii având în vedere că acestea au deja cea mai mare pondere în bugetul de funcționare pe 2017.

În primăvară, funcționarii primăriei au beneficiat de o creștere salarială, în urma unei decizii a Curții Constituționale. Astfel, numai prin aplicarea majorărilor de 20% în cazul salariilor funcționarilor publici și cu 50% a salariilor angajaților de la Teatrul Toma Caragiu și de la Filarmonica Ploiești, anvelopa salarială a crescut cu 25 de milioane de lei.

 

 

 

Politic
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu este ”pe făraș”

Până nu cu mult timp în urmă un om de bază în Guvern, dar mai ales în PSD, Lia Olguța Vasilescu a ajuns să suporte consecințele impotenței guvernamentale. Pentru că întârzierea adoptării legii...