salarii-cj-grile.jpg

Cheltuielile salariale vor crește la Consiliului Județean Prahova la circa 15 milioane de lei, față de 10 milioane de lei în 2016, ca urmare a noilor majorări salariale, a anunțat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

 

Conducerea Consiliului Județean Prahova a finalizat în mare calculele legate de noile salarii pe care le vor încasa funcționarii publici din instituție. Creșterea cheltuielilor salariale va fi de circa 47%. Directorii din Consiliul Județean Prahova vor avea salarii diferite, a precizat președintele CJ Prahova, menționând că acestea sunt raportate la indemnizația vicepreședinților.

Citește și: Cresc din nou salariile în administrația locală

De exemplu, a susținut Bogdan Toader, un șofer angajat la Consiliul Județean Prahova va avea un venit lunar de 2.100 de lei, față de 1.264 de lei.

 

„Un consilier superior, gradul 5, cu 20 de ani vechime, va avea un salariu de 3.900 - 4.000 de lei”, a precizat președintele Consiliului Județean Prahova, care a menționat că se va ține cont ca salariile să fie mai mari când vine vorba de anumite funcții cum ar fi cea de arhitect șef sau de secretar al județului. Pe de altă parte, salariile din administrație nu pot fi mai mari ca indemnizația vicepreședinților CJ Prahova, care va ajunge la peste 11.000 de lei.

La Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova salariile vor crește cu 30%, pe motiv că angajații au mai beneficiat de majorări salariale anul trecut.

De noile majorări salariale vor beneficia 685 de angajați ai Consiliului Județean și din direcțiile din subordinea CJ Prahova.

 

Din luna august, președintele CJ, vicepreședinții, primarii, viceprimarii, consilierii locali și consilierii județeni vor avea indemnizații majorate.