finantare-ministerul-dezvoltarii.jpg

Ministerul Dezvoltării a prezentat astăzi lista localităților, inclusiv din Prahova, care vor primi finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.

 

Suma totală alocată la Prahova este în cuantum de 767.851.600,16 lei, cea mai mare sumă revenind Consiliului Județean Prahova, pentru finanțarea a două lucrări. Este vorba despre pasajul denivelat peste DN1 (Centura Vest) la intersecție cu DJ100I cu Buda (25,6 milioane de lei) și despre reabilitarea DJ 102I Valea Doftanei km 35+100 - km 37 +620 (11,2 milioane de lei).

La nivelul localităților, sumele cele mai mare au fost alocate la Berceni (22,2 milioane de lei), pentru sistemul de canalizare. Bertea, pentru modernizare drumuri locale (21,1 milioane de lei) și Ciorani (20,1 milioane de lei), pentru sistem de canalizare și realizarea unei stații de epurare.

Separat, în funcție și de sumele alocate de Ministerul Dezvoltării, Consiliul Județean Prahova intenționează să acorde anul acesta 15 milioane de lei, pentru parteneriate încheiate cu localitățile care nu au beneficiat de alocări pâbă acum de la bugetul de stat.

 

Lista localităților care au primit fonduri de la Ministerul Dezvoltării: