tce-ploiesti-datorii.jpg

Sindicaliștii de la TCE au solicitat Consiliul Local să salveze societatea de transport, care riscă să se aleagă cu conturile blocate ca urmare a datoriilor către Serviciul Public Finanțe Locale. Această situație, spun sindicaliștii, va conduce implicit la întreruperea transportului public în Ploiești.

 

Adresa transmisă Consiliului Local Ploiești vine în contextul în care proiectele de hotărâre care vizau societatea de transport nu au primit ieri viză de legalitate. Este vorba despre propunerea de rectificare a bugetului și propunerea de majorare a tarifului la abonamentul de transport, de la 63 de lei la 108 lei.

În adresa înaintată consilierilor locali, sindicatul de la TCE arată că „fără aprobarea decontării sumei de 6,622 milioane lei plus TVA , de către Municipiul Ploiești, care ar crea posibilitatea de achitare a datoriei către SPFL, asupra conturilor SC TCE SA, se va institui poprire, până la recuperarea sumei integrale, în felul acesta existând riscul ca Societatea să intre în blocaj financiar și să nu-și mai poată respecta obligațiile asumate prin Contractul de delegare, și anume asigurarea transportului public în Municipiul Ploiești”.

Astăzi, la Primăria Ploiești, are loc o nouă întânire pe tema TCE, prin care se speră să se găsească soluții ca proiectele inițiate de societatea de transport să primească viză de legalitate, urmând ca vineri să aibă loc o nouă ședință extraordinară a Consiliului Local.

 

Ieri, proiectele care vizau societatea de transport public în Ploiești nu au fost aprobate pe motiv că nu aveau viză de legalitate și aveau aviz negativ din partea direcțiilor de specialitate din cadrul Primăriei Ploiești, respectiv de la Direcția Economică și de la Serviciul Juridic.

La această oră, potrivit adresei transmise Consiliului Local, societatea de transport înregistrează o datorie către ANAF în sumă de 8,6 milioane de lei, eșalonată la plată pe 5 ani, iar 16 milioane de lei reprezintă debite către SPFL. Alte 3,5 milioane de lei reprezintă datoria către furnizori, iar alte circa 2 milioane de lei reprezintă datoria către alți creditori.