sedinta-consiliul-local-buget-tce-propunere-tarif-abonament.jpg

Timp de două ore, ședința Consiliului Local Ploiești s-a transformat într-un adevărat scandal, motivul fiind lipsa avizelor la proiectele care vizau pe de o parte creșterea de tarif a abonamentului pentru mijloacele de transport, iar pe de altă parte bugetul societății de transport și bugetul ASSC, pentru subvențiile acordate de municipalitate.

 

Secretarul municipiului, Anabell Măntoiu, directorul Economic, Nicoleta Crăciunoiu, și șefa Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Ploiești, Georgiana Popa au fost în centrul atenție, după ce au refuzat să emită viză de legalitate pentru proiectele aflate pe ordinea de zi.

La un moment dat chiar, consilierul local Gheorghe Sârbu (PNL), vizibil iritat, le-a solicitat demisia în cazul în care nu vin cu propuneri concrete pentru ca proiectele să primească viză de legalitate. 

La rândul lor, angajatele Primăriei Ploiești și-au susținut punctele de vedere, precizând că proiectele aflate în dezbatere nu pot primi viză de legalitate sau aviz favorabil.

 

Unul dintre proiecte era referitor la creșterea abonamentului unic de transport de la 63 de lei la 108 lei, TCE invocând un studiu de trafic efectuat la solicitarea Camerei de Conturi Prahova.

După două ore de discuții aprinse, în prezența unui număr important de angajați ai TCE, Consiliul Local a decis că proiectele de hotărâre nu pot fi supuse votului, fără viză de legalitate.

Prin urmare, mâine, la Primăria Ploiești va avea loc o nouă întâlnire, la care vor participa membrii Comisiei de buget și reprezentanții direcțiilor de specialitatea din cadrul municipalității, discuțiile vizând tot propunerile formulate de TCE. Vineri, Consiliul Local urmează să se întrunească iar pentru a supune la vot un nou proiect de buget al TCE și noul tarif la abonament, de data aceasta cu speranța că inițiativele vor avea și viză de legalitate.

 

 

Administrație
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Roxana Tănase

TCE scapă de blocarea conturilor

Aleșii locali ploieșteni au aprobat astăzi eșalonarea debitelor de la TCE, reprezentând impozit pe profit și accesorii. Suma eșalonată este de 15,8 milioane de lei. Eșalonarea va fi realizată pe 5...