salarii-primaria-ploiesti-grila.jpg

Analiza pe tema salariilor funcționarilor publici din Primăria Ploiești va continua și mâine. Noile salarii nu vor fi mai mici, a dat astăzi asigurări primarul Adrian Dobre.

 

Potrivit noii legi salariale, în cazul funcționarilor publici, salariile sunt stabilite de primarii administrațiilor, prin consultarea sindicatelor, și aprobate de Consiliile locale.

„Marți o să avem o întâlnire, pentru consultări, cu reprezentanții sindicatului. S-a făcut o primă analiză, dar datele încă nu au o acuratețe foarte mare. Proiectul de hotărâre probabil că va intra în dezbaterea Consiliului Local în ședința ordinară, programată spre finalul acestei luni. Salariile nu vor fi tăiate. Poate vor fi doar câteva excepții. În urma discuțiilor cu sindicatul, probabil că vor exista anumite funcții pentru care salariile vor crește. Această nouă grilă va aduce și o echilibrare, pentru că am observat că sunt, spre exemplu, posturi de șef de serviciu unde salariile sunt mai mari decât ale directorilor", a declarat în cadrul unei conferințe de presă Adrian Dobre, primarul municipiului, 

 

Primele discuții pe tema salariilor au demarat săptămâna trecută la Primăria Ploiești.