salarii-majorate-consiliul-judetean-prahova.jpg

Negocierile privind noua grilă de salarizare de la Consiliul Județean Prahova nu au fost finalizate, însă deja se știe cu aproximație cam cât anume vor câștiga lunar funcționarii publici din aparatul de specialitate. Cea mai mare creștere este de 1.200 de lei, aceasta urmând să fie aplicată auditorilor, care nu au beneficiat până în prezent de vreo majorare salarială, iar cea mai mică majorare propusă este de 200 de lei.

 

„Am făcut mai multe calcule referitoare la noua grilă de salarizare. Vor exista creșteri de salarii la Consiliul Județean, cea mai mare urmând să fie, dacă proiectul de hotărâre se aprobă de către consilierii județeni, de 1.200 de lei, pentru auditori, care nu au mai beneficiat de astfel de majorări salariale, iar cea mai mică de 200 de lei", a declarat pentru Observatorulph.ro Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Conform noilor calcule, de exemplu un șofer angajat la Consiliul Județean Prahova ar urma să aibă un salariu net lunar de 2.100 de lei, în prezent aceștia fiind încadrați cu salariul minim pe economie. 

 

Un director general din cadrul Consiliului Județean Prahova ar urma să câștige, dacă proiectul va fi adoptat de aleșii județeni, un salariu net lunar de 5.500 de lei.

Sunt cazuri în care însă majorarea salarială va fi de numai 200 de lei. De exemplu, un funcționar public care la ora actuală are 3.000 de lei/ lună ar putea avea din luna august 3.200 de lei.

Proiectul legat de noua grilă salarială va fi supus dezbaterii în cadrul unei viitoare ședințe a Consiliului Județean Prahova, care, cel mai probabil va avea loc pe 24 iulie. 

Trebuie spus că noile salarii se vor aplica cu data de 1 iulie, iar funcționarii publici vor beneficia de noua majorare la salariul din luna august.