parcuri-industriale-prahova.jpg

Înființate cu scopul de creare de locuri de muncă, trei din cele patru parcuri industriale realizate în Prahova, la care Consiliul Județean Prahova este acționar majoritar, la care se adaugă și societatea Hidro Prahova, au avut, în 2016, o cifră de afaceri de peste 13 milioane de lei. La polul opus, SC Drumuri și Poduri este în reorganizare, Parcul Industrial Bărcănești nu a avut activitate, iar SC Parc Industrial Brazi de abia a scăpat de insolvență.

 

De departe, cea mai prosperă societate este SC Hidro Prahova, care a înregistrat în 2016 un profit brut de peste 3,4 milioane de lei. SC Hidro Prahova avea la finele anului 2016 un număr de 590 de angajați.

Pe locul al doilea, în ierarhia societăților comerciale, la care Consiliul Județean este acționar majoritar, a fost SC Ploiești Industrial Parc, cu un profit brut în 2016 de 568.721 lei. Pe locul al treilea figurează SC Plopeni Industrial Parc cu peste 85.000 de lei profit brut.

 

La polul opus se regăsește SC Drumuri și Poduri, societate la care Consiliul Județean Prahova este acționar majoritar. Societatea s-a aflat în cursul anului 2016 în procedură de reorganizare judiciară, fiind numit un administrator judiciar. Societatea a fost înființată în anul 1998 și are ca obiect de activitate reparația de drumuri. În 2013, în baza unei hotărâri judecătorești emisă de Tribunalul Prahova, s-a dispus confirmarea planului de reorganizare și graficul de plăți pentru creditori, pentru perioada 2013 - 2016. Societatea nu a desfășurat niciun fel de activitate curentă în decursul anului trecut singurele venituri provenind, potrivit unui raport al Consiliului Județean Prahova, din valorificarea activelor aflate în patrimoniul SC Drumuri și Poduri.

Tot printre societățile cu probleme înregistrate în 2016 a fost și SC Parc Industrial Brazi, care a înregistrat o pierdere de peste 1,7 milioane de lei, pierdere de trei ori mai mică însă față de cea înregistrată în 2015. Anul acesta, după lungi discuții, dacă să intre sau nu în insolvență, aleșii județeni au aprobat de abia în luna iulie bugetul societății. 

În fine, Compania de Servicii  Publice și Regenerabile Prahova este o societate care a încheiat anul 2016 cu o pierdere de peste 699.000 lei, cifra de afaceri netă fiind de 3,9 milioane de lei. 

Cât privește Parcul Industrial Bărcănești acesta nu a avut niciun fel de activitate în 2016, în final aprobându-se fuziunea cu Parcul Industrial Ploiești.