proiect-galerii-ploiesti-banci-revconfigurare.jpg

Primăria Ploiești a scos la licitație serviciile de proiectare tehnică pentru reamenajarea pavajului din parcul de la fostele Galerii Comerciale.

În 2013, Servicii Gospodărire Urbană (SGU) Ploiești, societate aflată în subordinea Consiliului Local Ploiești, a realizat documentația de avizare a lucrărilor și, conform fișei de date, proiectul prevede nu doar reamenajarea aleilor din parc, ci și montarea unui sistem de irigații pentru zona verde, montarea de borduri și realizarea instalațiilor de iluminat arhitectural, plantarea de arbori și arbuști ornamentali, precum și înlocuirea băncilor. Totodată, în documentația pentru achiziție se prevede redeschiderea toaletei publice subterane.

Sistemul de irigații va fi unul automat, fiind necesar pentru întreținerea spațiului verde. Conform documentației pentru licitație, se dorește ca în zonă să fie montate spoturi încastrate în pardoseală, locuri de odihnă,  patru bănci din beton cu jardiniere, bănci din lemn, patru hidranți, dar și un sistem de irigații cu aspersoare.

Valoarea estimativă a lucrărilor este de peste un milion de lei, pentru proiectare fiind alocată suma de 25.000 de lei.

 

Și dacă tot vorbim de amenajarea zonei de la fostele Galerii Comerciale, trebuie spus că inclusiv soclul și fundația bustului marelui poet național Mihai Eminescu trebuie reabilitate. În momentul de față acestea sunt degradate.

proiect-galerii-ploiesti-banci-revconfigurare-sistem.jpg

 

cum-va-arata-zona.jpg

20170706_144006.jpg

20170706_144013.jpg