suparare-sgu-ploiesit.jpg

Situație dificilă la SGU Ploiești. Contractul colectiv de muncă a expirat, iar în timpul negocierilor a apărut un blocaj.

 

Comisia de negociere de la SGU, formată pe de o parte din directorii societății, iar pe de altă parte din reprezentanții sindicatului Șansa, a încheiat un protocol privind acordarea de sporuri și de tichete de masă, valabil până la semnarea contractului de muncă.

Numai că, spun angajații, sunt zvonuri ca președintele CA-ului ar fi transmis conducerii SGU că protocolul nu este valabil, fără prevedere bugetară. Și, prin urmare, totul s-a blocat. Protocolul prevedea, suplimentar față de contractul colectiv de muncă, creșterea valorii tichetelor de masă de la 9,5 la 12 lei.

 

Problema este că nepunerea în practică a protocolului îi va lăsa pe angajați și fără celelalte sporuri. Președintele CA, Ionuț Crețu, susține însă că singurul lucru transmis conducerii societății este să se încadreze, prin modificările aduse, în prevederea bugetară și ca, momentan, până la aceasta oră, CA-ul nu a primit în scris nicio concluzie a negocierilor.

”CA-ul a luat o singură decizie privind numirea comisiei de negociere, din care fac parte șase reprezentanți ai societății și șase membri de sindicat, dar și faptul că CA-ul trebuie să fie informat cu privire la stadiul negocierilor. Momentan nu am primit nimic la CA”, a susținut Ionuț Crețu, președintele CA-ului.

Angajații societății susțin însă că protocolul a ajuns la CA dar nu a fost luat în discuție săptămâna trecută, pe motiv că nu a fost depus în termen.

Problema este că săptămâna viitoare, când este zi de plata a salariilor, în lipsa protocolului, angajații nu vor primi sporurile și tichetele de masă, tensiunea fiind maximă în rândul acestora.

Am încercat să obținem un punct de vedere din partea directorului SGU, Donald Constantin, dar nu a putut fi contactat.