probleme-sine-tramvai-ploiesti-canicula.jpg

Primăria Ploiești a solicitat constructorilor care s-au ocupat de modernizarea liniilor de tramvai să ia toate măsurile pentru remedierea situației apărute în weekend la Ploiești, când, din cauza temperaturilor ridicate, materialul folosit s-a dezlipit de pe șinele de tramvai și a creat destule probleme în trafic.

Timp de mai bine de o oră, reprezentanții Primăriei Ploiești, ai firmelor care au lucrat la modernizarea liniilor de tramvai, proiectantul și conducerea TCE au avut discuții pe tema problemelor apărute din cauza temperaturilor caniculare apărute la Ploiești. Și, ca de fiecare dată, nu au lipsit discuțiile aprinse, având în vedere că, și de data aceasta, constructorii au susținut că au respectat proiectul, dar și cu privire la faptul că lucrările de întreținere ar fi în sarcina celor care utilizează linia de tramvai.

 

Citește și: Șinele de tramvai din Ploiești, stropite cu apă pentru a rămâne funcționale. Cum s-a ajuns aici

Directorul TCE Ploiești, Alexandri Nicolae, a explicat că după discuțiile purtate s-a hotărât ca firmele de construcții, alături de proiectant, „să vadă cauzele care au dus la apariția acestui fenomen și să se remedieze această situație de către constructor în baza garanției”.

Citește și: Linia de tramvai din Ploiești este praf. Un vatman a filmat dezastrul: ”Nu poți să mergi!”

 

Lucrările de modernizare a liniilor de tramvai, efectuate cu fonduri și de la Uniunea Europeană, au o garanție de 5 ani. 

La această oră nu se cunoaște exact dacă materialele folosite au fost de proastă calitate sau nu au fost luate în calcul toate elementele specifice tramvaielor din Ploiești. „Problema a apărut doar pe  porțiunile unde avem cale de rulare comună cu celelalte mijloace de transport. Unde avem cale proprie nu a fost folosit mastic la atenuarea vibrațiilor sau a diferențelor de temperatură între șină și stratul de asfalt”, a susținut Alexandri Nicolae, directorul TCE Ploiești.

„Am avut neplăcuta surpriză să constatăm chiar în prima zi de caniculă faptul că pe zona șinelor de tramvai a ieșit acel material care face legătura între șina de tramvai și asfalt, acel mastic, care s-a depus pe șină, a ridicat probleme în trafic pentru tramvaie și chiar pentru cetățeni, pentru că materialul a fost luat pe roțile mașinilor. (...). În urma discuțiilor purtate s-a intervenit rapid în sensul în care curățat masticul și, în paralel cu acest lucru, am avut o discuție cu cei de la Rosal care au stropit cu apă zona liniilor de tramvai și au consumat aproximativ 320 mc de apă pentru acest lucru”, a explicat Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești, care a precizat că toate cheltuielile vor fi suportate de constructori.

Primarul Adrian Dobre a anunțat că se are în vedere și elaborarea unei expertize astfel încât să se constate dacă materialele folosite sunt corespunzătoare sau nu.

<>

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Creșele s-au redeschis înaintea școlilor

La cererea părinților care au susținut că nu au cu cine să-și la copiii acasă, creșele din Ploiești s-au redeschis în această dimineață. În ciuda faptului că, miercuri (20 septembrie 2017),...

Auto-moto
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Atenție șoferi! Acțiuni rutiere în Ploiești

Polițiștii au ieșit joi în traficul din Ploiești încă de la primele ore ale dimineții în cadrul programului EDWARD, proiect care vizează siguranța rutieră, susținut de Comisia Europeană.  Ziua de 21...