groapa-gunoi-taxa amanata-tarif-redus-ploiesti.jpg

Primarul municipiului, Adrian Dobre, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că la Ploiești se reduce tariful la gunoi la 5,24 lei/persoană/lună fără TVA, după ce săptămâna trecută a fost majorat la 6,98 lei/persoană/lună, fără TVA.

Ordonanța 48/2017, aprobată vineri, vine cu o noua amânare a plații taxei de mediu, până la 1 ianuarie 2019. Aceasta nu este singura reglementare prevazuta de actul normativ.

Citește și: Taxa de mediu, amânată până în 2019. Tariful la gunoi va scădea

La Ploiești, administrația locala lucrează deja la un proiect privind reducerea tarifului la salubritate, de la 6,98 lei/ persoană/ lună fără TVA, la 5,24 lei/ persoană/ luna fără TVA, după ce taxa de mediu, cunoscută ca și taxa la rampă, a fost amânată până la 1 ianuarie 2019.

Atenție, însă! Noul act normativ prevede creșterea cantităților de deșeuri colectate selectiv de la 15 la 25%. Cu alte cuvinte administrațiile locale vor plăti mai mult dacă nu colectează deșeurile selectiv.

Tariful de 5,24 lei/ persoană/ lună fără TVA a fost reglementat la Ploiești prin Hotărârea 178/2017, care cel mai probabil va fi abrogată.