bani-consiliul-judetean-prahova-biserici-spitale.jpg

Consiliul Județean și-a propus să sprijine în acest an lăcașurile de cult din Prahova, în funcție de proiectele depuse de fiecare biserică.

Administrația județeană va lansa, în cel mai scurt timp, un ghid pentru finanțarea bisericilor. În funcție de punctajul obținut de fiecare lăcaș de cult care va depune un proiect vor fi acordate sume de bani.

Ghidul solicitantului va fi lansat în maximum două săptămâni, urmând ca, în ședința Consiliului Județean Prahova, sumele care vor fi alocate să fie stabilite în funcție de punctajul obținut de fiecare lăcaș de cult.

Conform ultimului recensământ, în Prahova funcționează aproape 400 de biserici și mănăstiri creștin-ortodoxe (19), acestea fiind arondate la patru protoierii: Ploiești, Urlați, Câmpina și Vălenii de Munte. Practic, proporția biserici/locuitori este de 1 la 1928 de locuitori.

Potrivit acelorași date statistice, în Prahova funcționează numai 18 spitale, cele mai multe de rangul V, adică cel mai scăzut din punct de vedere al competențelor. Proporția în acest caz este de 1 spital la 42.380 de locuitori.