zoia-staicu.png

Sub pretextul simplificării procedurii de eliberare a avizelor pentru terase, consilierii PSD au vrut să treacă ieri un proiect prin care patronii acestora puteau să le amplaseze oriunde, fără să respecte, de exemplu, Legea 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia.

 

Pentru că liberalii s-au opus, în special prin consilierul Zoia Staicu, în Consiliul Local Ploiești a ieșit un scandal monstru. În cele din urmă, proiectul nu a fost votat, iar consilierul liberal Zoia Staicu a postat pe Facebook un text prin care își justifică acțiunea din legislativul local.

”Ieri a fost sedinta ordinara de consiliu local. Printre proiectele de pe ordinea de zi a fost si aprobarea Procedurii privind organizarea si functionarea teraselor de vara cu profil de alimentatie publica pentru amplasarea teraselor de vara, valabila din 2018 (probabil), avand in vedere ca suntem in 26 iunie si procedura propusa este extrem de complicata (cerere, copii avize, certificat constatator emis de Registrul Comertului, Certificat fiscal, dovada punct lucru, plan de situatie cotat al punctului de lucru si al terasei propuse, descriere mobilier, simulare 3D si multe, multe alte documente). Am intrebat de ce se schimba procedura si colegii din comisia 4 mi-au spus ca se simplifica....asta e scopul.

 

Am crezut ca este o gluma. Am recitit cu atentie proiectul : incalca o lege ( Legea 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia), nu tine cont de Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, este contrar unor acte de comert civilizat... Nu mai intelegeam nimic.

Pentru anul 2017 exista o procedura valabila, pentru amplasarea teraselor, emisa inca din luna aprilie, anul curent ( Dispozitia 5431/2017 ). Ceva nu se lega. ..Am cerut de cateva ori prorogarea proiectului, pentru a putea fi aprofundat mai bine . Nu s-a dorit acest lucru....Interesant... Domeniul public nu poate fi concesionat sau inchiriat decat prin licitatie . Curios...Nu spuneti nimic, nici despre asta, nici despre faptul ca unii ploiesteni, care locuiesc in blocuri cu terase de alimentatie publica amenajate la parter sunt deranjati de functionarea acestora oricum, oricand si suna disperati la toate organele abilitate (Politia locala, Garda de Mediu, Directia de Sanatate Publica , etc) pentru a reclama disconfortul creat. Pentru ca terase amenajate pe domeniul public nu inseamna numai terase pe pietonalul din centrul orasului, domnilor colegi consilieri. De ploiesteni nu spune nimic, nu au fost luati in calcul. Este o vorba : bani sa iasa. Cert este ca am deranjat foarte tare. In doua ore am devenit "vedeta" in on-line. Cum nu stiti care ? Cele care sunt citite doar de membrii de partid. Vreau sa spun un lucru : dupa 20 de ani de administratie nu imi poate spune nimeni ce, cum si cand sa vorbesc.

Eu fac parte din Partidul National LIBERAL. In ceea ce priveste proiectul propus spre aprobare, mai sunt multe modificari de facut pentru ca aceasta procedura sa fie asa cum trebuie.... De asta nu a fost votat. Uitati-va peste proiecte asemanatoare, votate in orase precum Sibiu, Cluj, Brasov, Oradea, etc. Noi suntem orasul lui "merge si-asa "...modificam altadata. De aceea orasul arata asa. Din cauza nepasarii sau, poate, a intereselor unora. Eu, una, la finalul mandatului vreau sa ii privesc in ochi pe toti cei care mi-au acordat increderea lor. Gresesc ?”