canicula-plan-cod.jpg

După o perioadă cu ploi abundente, Prahova se pregătește și de caniculă. La elaborarea planului de măsuri au participat reprezentanții Prefecturii Prahova, ai Consiliului Județean, Direcției de Sănătate Publică, ISU Prahova, IJP Prahova și Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova, dar și din cadrul Gărzii de Mediu, APM, DSV, Inspectorat Școlar, Electrica, CFR, Secția de Drumuri și Direcția Agricolă.

 

Trebuie spus că, potrivit planului, se instituie măsuri de alertă în cadrul codului galben, în momentul în care se înregistrează temperaturi de peste 35 - 38 de grade Cesius și cod portocaliu în momentul în care temperaturile sunt cuprinse intre 38 și 40 de grade Celsius.

Codul roșu intră în vigoare la temperaturi de peste 40 de grade Celsius. Reducerea programului de muncă, asigurarea ventilației la locul de muncă și alternarea perioadelor de lucru cu perioade de repaus sunt doar o parte dintre măsurile impuse la locul de muncă.

La aceste măsuri se adaugă reducerea duratei zilei de lucru și inclusiv întreruperea colectivă a lucrului în cazul în care nu pot fi asigurate măsurile menționate mai sus. Totodata, în caz de caniculă se asigură permanență la primării.

 

Planul de măsuri include și identificarea persoanelor cu dependență socială, identificarea zonelor în care poate fi acordat ajutor medical, dar și a locațiilor unde pot fi asigurate surse de apă.