tarife-parcare-cuza-voda-ploiesti-proiect-consiliul-local-abonamente.jpg

La doi ani de la inaugurarea parcării supraetajate de pe strada Cuza Vodă din Ploiești, au apărut și primele discuții cu privire costurile de exploatare și de funcționare. Așa cum era de așteptat, procentul de utilizare al parcării este scăzut, dovadă fiind și mașinile parcate neregulamentar în alte locuri.

Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești S.R.L, care are în concesiune parcarea de pe strada Cuza Vodă, propune acordarea a încă 100 de locuri de parcare pentru riverani, dar și practicarea unor tarife mai mici pentru abonamente, în speranța că, astfel, va eficientiza activitatea.

Trebuie spus că proiectul legat de realizarea parcării supraetajate ( P+5-6 etaje), situată în Ploiești, pe strada Cuza – Vodă, nr. 8C, a fost vehement contestată, în special de locuitorii din zonă.

La inaugurarea parcării au fost repartizate 100 de abonamente riveranilor din zonă, ultima cerere soluționată în acest sens fiind în 23 mai 2016. 

„Mai mult decât atât, ținând cont și de faptul ca procentul de utilizare al parcării este scăzut, precum și de costurile de întreținere și funcționare care sunt aceleași indiferent de gradul de ocupare al parcării, consideram ca, aceasta măsura asigura o creștere economica de minim 6000lei/luna. Astfel, în urma analizării amănunțite a procesului de functionare, a efectelor economice si a solicitărilor numeroase din partea cetățenilor din zona riverana, si nu
numai, s-a constatat necesitatea suplimentarii cu 100 de abonamente riverani si a modificării corespunzatoare a Art.2, alin.(2) din HCL nr. 412/2015”, se arată în raportul de specialitate al unui proiect de hotărâre prin care se propune și o variantă nouă a tarifelor la abonamente.

Propunerea SGU Ploiești:

Astfel, SGU Ploiești propune și acordarea unor reduceri în funcție de perioada pentru care se solicita abonamentul.

- Pentru abonament lunar: 250 lei/luna ( pretul mediu a unui abonament in parcarile publice ), T.V.A.
inclus ;
- Pentru abonament trimestrial se aplica o reducere de 20%, rezultand: 600 lei/trimestru ), T.V.A. inclus;
- Pentru abonament semestrial se aplica o reducere de 30%, rezultand : 1050 lei/semestru,T.V.A. inclus;
- Pentru abonament anual se aplica o reducere de 40%, rezultand : 1800 lei/ an ( 12 luni ) T.V.A. inclus .

Totodata, abonatii riverani vor utiliza locurile de parcare aferente etajelor superioare III-V+ mansarda, avand in vedere faptul ca acestia ocupa spatiul de parcare pe o perioada mai indelungata .

În urma analizei economice care cuprinde cheltuieli cu personalul, impozitul pe clădire, utilitățile, întreținerea pardoselilor, asigurarea, mentenanța și revizia liftului, materialele consumabile etc., s-au obținut urmatoarele :

a) 2,00 lei/ora/loc de parcare inclusiv T.V.A. ;
b) Abonamente pentru riverani in limita a 200 de locuri, dupa cum urmeaza :
 100,00 lei + T.V.A./luna/ abonament pentru persoane juridice riverane ;
 60,00 lei, inclusiv T.V.A./luna/ abonament pentru persoane fizice riverane ;
c) Abonamente nonriverani calculate in mod descrescator, cu plata in avans, in functie de perioada pentru care se solicita (luna, trimestru, semestru, an);
d) 50,00 lei/zi în cazul pierderii tichetului de parcare