reabilitre-cladiri-publice.jpg

Un studiu realizat de Centrul Comun de Cercetare atestă faptul ca aproximativ 70% din clădirile din Romania sunt construite înainte de 1979.

 

La acest capitol se încadrează atât clădirile rezidențiale (care reprezintă 83% din suprafața totală a clădirilor din Romania), cât și clădirile publice.

Astăzi, specialiștii în domeniul eficienței energetice au organizat un seminar pe tema măsurilor optime pentru renovarea majora a clădirilor publice.

AE3R Prahova este partener în cadrul proiectului EmBuild. De altfel, orice primărie din Prahova poate solicita auditarea energetică a clădirilor publice în mod gratuit.

 

Din păcate, gradul de uzura a unor clădiri publice este mare, iar reabilitarea imobilelor, în ciuda faptului că a existat posibilitatea de atragere de fonduri europene, este aproape inexistentă.

Una dintre piedicile întâmpinate pentru atragerea de finanțare europeană, probabil și cea mai importantă, o reprezintă lipsa de proiecte pilot, iar pe de alta parte pentru administrațiile locale există un deficit în personalul specializat, în speță arhitecți, auditori energetici, care pot oferi soluții optime pentru renovarea majoră a clădirilor publice.