cupa-micul-pescar-parcul-bucov.jpg

Copiii cei mici sunt deja cu gândul la vacanța de vară. Parcul Memorial Constantin Stere lansează un nou concurs de pescuit, pe 24 iunie, la care sunt invitați să participe copiii cu vârsta între 6 și 14 ani. 

Ca orice concurs care se respectă și Cupa Micilor Pescari are propriul regulament. Copiii trebuie însoțiți de părinţi/bunici/tutore care vor semna un acord de asumare a responsabilității totale în ceea ce privește copilul.

Micii pescari sunt aşteptaţi pe 24 iunie, la ora 07.45, la Debarcader, pentru a se întocmi lista de prezență și pentru a se trage la sorți standul de concurs. La ora 8.00 va începe concursul care se va încheia la ora 12.00, iar la ora 12.20 va avea loc premierea participanţilor la Debarcader.

Înscrierea se va face la telefon 0244275972 – interior 16 sau pe mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Numărul de locuri disponibil este de 20, dar în funcție de înscrieri este posibil să fie organizată o a doua ediție a concursului.

Micii pescari trebuie să știe că la concurs vor participa cu o singură undiță și cu un singur cârlig. Prin urmare nu este permisă nădirea.

După verificarea de către un membru al juriului și înregistrarea pe listă, peștele va fi eliberat, fără a fi rănit. Nu este permisă păstrarea peștilor. Totodată, nu este permisă intrarea participanților sau a adulților în apă (nici pentru pentru aranjarea sculelor, nici pentru prinderea peștelui). Părinţii/bunicii trebuie să supravegheze în permanență copiii, au anunțat organizatorii.

În caz de accident, se vor anunța imediat organizatorii. Un cadru medical va asista concurenții pe toată perioada desfășurării evenimentului. Nu sunt permise comportamente lipsite de sportivitate, Nu este permisă aruncarea gunoaielor pe spațiul verde, alei sau în apă, au anunțat organizatorii. Câştigătorii vor fi stabiliţi în funcţie de numărul de peşti capturaţi. Iar la final, va fi oferit un premiu special pentru cel mai mare peşte capturat (în funcție de lungime).

Este bine de știut că, pe toată durata concursului, copiii trebuie să poarte pălărie/șapcă, să se hidrateze corespunzător și să utilizeze cremă de protecție solară. Fir întins!!!