hipodroming.jpg

Reprezentanții Primăriei Ploiești au avut la București o noua rundă de întâlniri pe tema Hipodromului din Ploiești.

 

Problema principală este că, în lipsa unei autorități la nivel guvernamental, autorizarea curselor de cai pe hipodrom nu vor fi recunoscute la nivel european. Autoritatea Hipică a Societății Naționale Cai de Rasă a fost desființată în 2002, data la care s-a abandonat ideea organizării de curse hipice omologate.

De altfel, la acea dată, nu mai există în România niciun hipodrom la standarde europene. Cel de la Ploiești avea grave probleme inclusiv cu privire la siguranță clădirii din punct de vedere seismic. După o încercare de concesionare a Hipodromului Ploiești nereușită, și după ani pierduți în instanță cu anularea licitației, de abia în 2014 s-a semnat contractul de modernizare a Hipodromului.

La trei ani de atunci, Hipodromul Ploiești rămâne o investiție fără utilitate, dacă la nivel național nu se va înființa o autoritate care să stabilească regulamentul de funcționare în domeniu.

 

”Discuțiile, la care a participat și Bogdan Toader, președintele CJ Prahova, au avut loc la București, iar scopul a fost de identificarea unui minister care să preia atribuțiile fostei Autorități Hipice a Societății Naționale Cai de Rasă. Este posibil ca, în viitorul apropiat, la Hipodromul Ploiești să fie cazați și alți cai de la hergheliile din țară”, a declarat Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploiești. În prezent, la Hipodromul Ploiești sunt cazați numai șapte cai.