primaria-ploiesti-sediu.jpg

Viceprimarul Ploieștiului, Cristian Ganea, a sesizat Comisia de Disciplină a instituției, după ce Directorul interimar al Direcției Patrimoniu a refuzat să modifice procedura privind acordarea de autorizații pentru amplasarea de terase pe domeniul public.

 

Viceprimarul susține, în sesizarea pe care o puteți lectura mai jos, că prin refuzul funcționarului i-a fost afectat autoritatea postului. 

Surse din primărie susțin că, prin eliminarea mai multor prevederi din regulamentul de avizare a teraselor, s-ar proteja afacerile derulate deja de persoane influente în acest domeniu sau care intenționează să debuteze în afacerea de sezon. Într-o sesizare transmisă redacției noastre de un grup de funcționari ai Primăriei Ploiești se arată următoarele: ”Colega noastră, Carmen Bucur, a refuzat să modifice regulamentul așa cum i-a cerut viceprimarul Ganea din motive legale. Pentru astfel de decizii este nevoie de aprobarea consilierilor locali. În plus, patronii de terase ar fi avantajați din mai multe puncte de vedere: ar putea plăti taxa pe parcursul contractului de concesiune, lucru nefiresc în cazul declarării insolvenței, de exemplu și ar scăpa de obligativitatea asigurării accesului la grupuri sanitare. Practic, Ploieștiul ar fi împânzit de tot felul de terase dubioase. Mai mult, domnul Ganea a profitat de ședință pentru a se răzbuna pe doamna Bucur că a întocmit documentația pentru mărcile Petrolul de la ședințele de îndată convocate de primar, la care consilierii PSD nu au venit în mini-vacanța de Rusalii”.

Contactat de observatorulph.ro, viceprimarul Ganea a negat toate acuzațiile: ”Eu nu mă răzbun pe nimeni, este o prostie! Am martori că doamna respectivă în ședință mi-a spus de trei ori că nu vrea să ia act de modificările făcute personal la procedura de acordare a autorizațiilor pentru terase, fără să-și motiveze gestul! Consider că este vorba de o neîndeplinire a sarcinilor de serviciu!”.

 

Rămâne de văzut cum va soluționa comisia de disciplină plângerea viceprimarului Ganea.

 

Comisia de disciplina.jpeg