sala-box-ploiesti-comisie.jpeg

De ani de zile, la Ploiești se discută despre achiziționarea sălii de box, unde au făcut antrenamente cei mai mari sportivi ai României. Pentru a doua oară, Consiliul Local Ploiești a aprobat constituirea unei comisii care are drept scop demararea negocierilor în vederea achiziționării clădirii unde și-a pus mănușile în mâini inclusiv campionul WBA la categoria semi-ușoară, Leonard Doroftei.

Situația legată de clădirea în care își desfășoară activitatea Secția de box de la CSM Ploiești este veche. Imobilul, construit pe vremea lui Ceaușescu, spun foști și actuali antrenori de box, a fost realizat prin efortul sportivilor. Dar, după 1990 lucrurile s-au schimbat, aceasta intrând în proprietatea 1 Mai, care, la rândul său, a înstrăinat-o.

Citește și: Boxul nu aduce voturi

Prima somație de evacuare din partea noilor proprietari a fost în 2013. Chiar dacă au trecut mai bine de patru ani de atunci, până acum nu s-a luat nicio hotărâre.

Citește și: Povestea nespusă a boxului din Ploiești: medalii de aur, saci de box de peste 40 de ani vechime și sărăcie lucie

Astăzi, aleșii locali au aprobat, pentru a doua oară în ultimii patru ani, constituirea unei comisii care să negocieze valoarea imobilului în vederea achiziționării.

Comisia va fi constituită din aleșii locali Ștefan Dănescu, George Botez, Sorin Văduva, Gheorghe Sârbu și Bogdan Hodorog.

 

Celebra sală de box este situată pe strada Mihai Eminescu din Ploiești, nr. 7-9.