spitalul-judetean-de-urgenta-ploiesti-salarii.jpg

Luna mai a venit cu o bucurie pentru medicii de la Spitalul de Pediatrie Ploiești și pentru cei de la Spitalul Municipal. Suplimentar față de venitul lunar acordat prin CAS, din această lună au primit de la bugetul local un salariu minim pe economie. Nu același lucru se întâmplă însă la cele două spitale aflate în administrarea Consiliului Județean Prahova: Spitalul Județean Ploiești și Spitalul de Obstetrică Ginecologie.

La Ploiești, în momentul aprobării bugetului local pentru 2017 au fost prevăzute sumele necesare pentru acordarea lunară a unor sume din bugetul municipiului pentru medicii care profesează la Spitalul de Pediatrie Ploiești și de la Spitalul Municipal.

Citește și: Câți bani vor primi lunar medicii de la Spitalul de Pediatrie și de la Schuller din bugetul local

Mare a fost bucuria când, zilele acestea, separat de fluturașul obișnuit de salariu, medicii de la cele două unități medicale aflate în administrarea Primăriei Ploiești au primit și echivalentul salariu minim pe economie net, adică peste 1.100 de lei.

Măsura legată de acordarea unui salariu minim pe economie pentru medici a fost inițiată ca urmare a dezbaterilor declanșate la Ploiești de publicațiile www.observatorulph.ro, www.ph-online.ro și www.actualitateaprahoveana.ro, au inițiat campania: ”Sănătatea Prahovei, timpul pentru restart!”.

Mai multe detalii despre discuții și rezultate puteți afla accesând acest link: http://www.observatorulph.ro/exclusiv/76786-sanatatea-prahovei-timpul-pentru-restart-primele-rezultate

Numai la Spitalul de Pediatrie Ploiești, în 2017, suma prevăzută pentru asigurarea, suplimentar, a unui salariu minim net pe economie a fost prevăzută suma de 500.000 de lei.

Motiv de supărare

Problema este că în Ploiești profesează și medicii de la Spitalul Județean Ploiești, dar și cei de la Spitalul de Obstetrică Ginecologie, unități aflate în administrarea Consiliului Județean Prahova. Petru medicii de aici însă Consiliul Județean Prahova nu a prevăzut acordarea de salarii suplimentare, din bugetul județului, deși există prevedere legeală care permite acest lucru.

„Noi vom asigura în 2017 fondurile necesare pentru dotarea, întreținerea și modernizarea unităților medicale. Am considerat că fondurile de la bugetul județului trebuie să meargă în această direcție. La ora actuală salariile medicilor sunt suportate prin CAS Prahova. Era firesc să suportăm acest efort dacă salariile medicilor erau mici, dar sunt salarii la Spitalul Județean și de 13.000 de lei/lună”, a declarat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova..