15chistoace.jpg

Consilierii generali ai Bucureştiului au mărit limitele amenzilor care vor fi aplicate pentru nesimţire.

 

Amenzile s-au mărit de 10 ori, astfel că, dacă eşti prins aruncând chiştoace, coji de seminţe, dacă faci graffiti pe domeniul public,poţi risca amenzi cuprinse între minim 2000 de lei şi maxim 5000 de lei. Tot 5000 de lei pot să plătească şi cei care aruncă zăpada sau gunoiul menajer pe trotuare sau carosabil.

Primarul general, Gabriela Firea, susţine că astfel a adus nivelul amenzilor la nivel european. Este drept că aici se ridică două probleme. Cum se face că, atunci când este vorba despre ce iei de la comunitate, trebuie să te ridici la nivel european, în timp ce atunci când trebuie să dai comunităţii, lucrurile se complică şi ne acoperim cu scuze, proiecte fanteziste sau minciuni electorale. Cea de a doua problemă o reprezintă transparenţa cu care vor fi utilizaţi aceşti bani. Suntem de acord că nesimţirea trebuie stopată cu măsuri coercitive drastice, dar vrem să ştim şi dacă poliţia locală este pregătită să pună în aplicare astfel de hotărâri.

Vă provocăm la o dezbatere publică pe tema oportunităţii unei măsuri similare şi la Ploieşti sau în alte localităţi, aşteptând argumentele pro şi contra de la dumneavoastră.