18424733_1525624834179088_504069072_n.jpg

SGU Ploieşti a oferit un răspuns la întrebarea "de ce", observatorulph.ro întrebase "cum". Fie noi nu întelegem la ce au răspuns, fie SGU nu a înţeles ce am întrebat. Nu este o problemă, reformulăm pe înţelesul tuturor.

 

Înainte de toate, la articolul "Cum blochează SGU doar "fraierii"- păţania unei şoferiţe, am primit următorul răspuns:

În urma apariției articolului "Cum blochează SGU doar "fraierii" - păţania unei şoferiţe", din data de 11.05.2017, vă comunicăm următorul punct de vedere, în baza informațiilor furnizate de compartimentul de profil:                                 - măsura blocării a fost dispusă, cu respectarea prevederilor legale, întrucât autoturismul respectiv a fost parcat, în data de 11.05.2017, str. Basarabilor în zona de actiune a indicatorului  „oprirea interzisă", însoțit de plăcuța adițională „cu ridicare", conform planșelor fotografice;                                                                                                                    - potrivit art. 4 din HCL nr. 214/2015: "Măsura blocării se aplică vehiculelor/autovehiculelor, care ocupă ilegal drumurile publice sau terenuri aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Ploieşti";                                                    - situația descrisă de dvs. se regăsește în art.5(1)-anexa nr.1- din hotărârea de mai sus: "oprirea, staţionarea, parcarea vehiculelor/autovehiculelor în zona de acţiune a indicatorului <oprirea interzisă> cu (semnului adiţional) «Cu ridicare»" coroborat cu: "oprirea, stationarea, parcarea vehiculelor/autovehiculelor pe trotuar, dacă prin aceasta se limitează accesul pietonal mai puțin de 1 m" ;                                                                  - în același timp, echipajul de blocări a dat curs solicitarii telefonice a Poliției Rutiere în vederea desfășurarii unei acțiuni de blocare în zona str. Vasile Milea - Halele Centrale, motiv pentru care nu a mai efectuat blocări în zona străzii Basarabilor;                                                                                                                                                     -precizăm faptul că, suma percepută pentru deblocarea autovehiculului nu constituie o amendă, ci un tarif, în cf. cu HCL nr.214/2015.                                                                                                                                                   Pentru a evita orice suspiciune cu privire la cele descrise mai sus, atașăm imagini sugestive ale autoturismului respectiv, parcat neregulamentar.                                                                                                           Compartiment Relaţii cu Publicul şi Media                                                                                                             SC SGU Ploiesti SRL, Purtator Cuvânt Adela Frăţilă

 

Să o luăm metodic. Nici noi, nici şoferiţa nu am susţinut că ar fi parcat regulamentar, ba din contra. Respectiva a şi achitat amenda, asumându-şi astfel contravenţia. În această situaţie, precizările SGU referitoare la hotărârile de Consiliu Local sunt inutile. Blocarea a fost făcută respectându-se legea. Motivul pentru care stimabila va face contestaţie este acela că doar propria maşină a fost blocată, celelalte 7-8 aflate în aceeaşi situaţie fiind ignorate.

Am înţeles din răspunsul SGU, că tocmai fuseseră solicitaţi de un echipaj de la Poliţia Rutieră pentru a merge pe strada Vasile Milea, însă legea este una pentru toţi: fie aveţi capacitatea să o aplicaţi în toate cazurile, fie nu o mai aplicaţi pentru nimeni. Nu de alta, dar până şi cu un avocat lipsit de experienţă ar putea să invoce aplicarea măsurii în mod discriminatoriu. Dacă şoferiţa din acestă speţă şi mulţi alţii care ne-au semnalat situaţii similare de blocări selective, vor câştiga în instanţă, întrebarea noastră simplă şi pe întelesul tuturor este: cine va suporta cheltuielile, în nume propriu, nu din bugetul (public) al SGU? Şi din pură curiozitate, atunci când pe o stradă sunt parcate neregulamentar 10 maşini, care este algoritmul prin care SGU alege pe cine să blocheze? Cumva ala-bala-portocala?

18424733_1525624834179088_504069072_n.jpg