Afis Noaptea muzeelor 2017.jpg

Tradiționalul eveniment „Noaptea Muzeelor” are loc sâmbătă 20 mai 2017, începând cu ora 18.30 până la ora 0.30. Aceasta este ocazia perfectă de a vizita muzeele ploieștene gratis, iar experiența din alți ani arată interesul crescut pentru un astfel de maraton prin muzee.

Primul care și-a anunțat participarea la acest eveniment este Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, care îşi invită publicul pentru a celebra această sărbătoare europeană. Pe durata evenimentului, participanții sunt invitați la ateliere live.

„Pornind de la sugestia tematica “La classe, l’œuvre!” a francezilor, de anul acesta, muzeul a lansat o invitație Colegiului de Artă „Carmen Sylva“ din Ploiești de a organiza un atelier de pictură la fața locului în muzeu. Astfel câțiva dintre elevii colegiului, vor picta în muzeu, având ca model lucrări din patrimonial muzeului semnate de mari maeștri ai artei plastice românești, la alegerea lor. Participă elevi - clasa profesor, artist plastic Rita Bădulescu”, se arată într-un comunicat de presă al muzeului.

Aceasta nu este singura surpriză pentru cei care vor călca pragul muzeului. Pe durata în care muzeul este deschis va fi organizată Seara maeștrilor, invitat special fiind pianistul Nicky Stevens. Tot cu ocazia acestei manifestări, participanții vor putea admira o serie de expoziții permanente

Din 2001, muzeele au în fiecare primăvară, o întâlnire privilegiată cu publicul! Lansată în 1999, în Franța, ca „Primăvara muzeelor“, la iniţiativa Ministerului Culturii şi Comunicării din Franţa, această întâlnire propune tuturor muzeelor participante deschiderea porților, gratuit, pentru toți vizitatorii, în acea zi, la aceeași oră! Muzeul de Artă Ploiești a fost, alături de Muzeul Satului din Bucureşti, prezent încă de la prima ediţie a evenimentului.

 

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Negociere directă pentru iluminatul public

De mai bine de două săptămâni la Ploiești nu asigură nimeni mentenanța iluminatului public. Până la finalizarea licitației, Primăria, prin RASP,  va demara o procedură pentru desemnarea unui...