sedinta-taxa-rampa.jpg

Primarii din 36 de localități din Prahova, membri ai ADI Deșeuri, au fost invitați astăzi la o ședință pe tema taxei de mediu de la rampă.

Ședința a durat mai bine de două ore și a avut loc la Sala de 200 de locuri a Palatului Administrativ din Ploiești. La finalul discuțiilor, membrii ADI au solicitat președintelui Consiliului Județean Prahova să negocieze cu operatorul de salubritate suplimentarea numărului de pubele pe raza localităților.

Totodată, primarii vor aduce în atenția Consiliilor Locale solicitarea ca taxa de mediu, cunoscută drept taxa de la rampă, să fie introdusă în tariful lunar perceput la persoane fizice și juridice. Astfel, au susținut primarii din mediul rural, dacă proiectele de hotărâre vor fi aprobate, tariful de salubritate de 3,2 lei/persoană/lună pentru persoanele fizice va fi majorat la 4,2 lei/persoană/lună, taxa de mediu fiind stabilită la 1 lei/persoană/lună. 

 

„Noi am solicitat în mediul rural dotarea cu pubele acolo unde nu există și suplimentarea cu mașini”, ne-a declarat unul dintre primarii prezenți la discuție.

În mediul urban, se fac în continuare calcule cu privire la stabilirea valorii pentru taxa de mediu, aceasta urmând să fie introdusă tot în tariful de salubritate, pe bază de hotărâri de Consiliu Local.