cerere-judecata-iamandi.png

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Prahova, Secția a II-a Contencios, încă din luna martie 2017, obiectul fiind refuzul soluționării cererii de anulare a suspendării pe postul pe care l-a deținut până în septembrie 2015, respectiv de director al Direcției Tehnic Investiții.

Povestea începe în septembrie 2015, când, din cauza unui dosar penal care avea ca obiect conflictul de interese, directorul Mihaela Iamandi este suspendată din funcție. Procesul a continuat timp de doi ani, soluția instanței, definitivă și irevocabilă, fiind de „amânare a pedepsei”, prevedere nouă în Codul Penal.

În aceste condiții, Mihaela Iamandi a solicitat anularea suspendării pentru funcția de conducere și repunerea pe funcția de director al Direcției Tehnic Investiții din cadrul Primăriei Ploiești. Numai că răspunsul pe această temă a întârziat să vină din partea Primăriei Ploiești, motiv pentru care, în luna martie, Iamandi a dat în judecată primarul municipiului Ploiești și implicit Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Ploiești.

 

Citește și: Mihaela Iamandi s-a reîntors pe funcția de director al Direcției Tehnic Investiții

Contactat telefonic, primarul municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a susținut că se va consulta cu juriștii pe această temă.

„Deși instanța de judecată stabilește clar că faptele comise intră în sfera infracțiunilor, a amânat pedeapsa. La începutul săptămânii, după corespondența purtată cu Prefectura Prahova și Agenția Națională a Funcționarilor Publici, a fost repusă pe funcția de director. O să am o discuție cu juriștii noștri pe această temă”, a declarat pentru Observatorulph.ro Adrian Dobre, primarul municipiului Ploiești.

Contactată telefonic Mihaela Iamandi, directorul Direcției Tehnic Investiții, nu a dorit să comenteze pe această temă.