Peste 800 de persoane au renunțat în ultimii doi ani la rațiile de mâncare oferite la Cantina de Ajutor Social Ploiești, după ce beneficiarii au fost puși să muncească în folosul comunității.
La nivelul anului 2015, în evidențele Administrației Serviciilor Social Comunitare se aflau peste 1.200 de persoane. După introducerea obligativității prestării de ore de muncă în folosul comunității, numărul celor care primesc mâncare s-a redus considerabil la Ploiești.
„Conform hotărârii aprobate la Ploiești, persoanele apte de muncă trebuie să presteze ore în folosul comunității dacă sunt beneficiari ai rațiilor de mâncare la Cantina de Ajutor Social. Imediat după introducerea acestei reglementări numărul beneficiarilor s-a redus la 700 de persoane, iar de anul acesta în evidențe figurează numai 382 de persoane beneficiare a unei mese zilnice la Cantina de Ajutor Social, pentru că mulți nu au vrut să muncească în folosul comunității”, ne-a declarat Dan Dinu, directorul ASSC Ploiești.
Valoarea rației de hrană este de 12 lei/zi, iar la Ploiești fiecare beneficiar al Cantinei de Ajutor Social primește săptămânal alimente pentru 7 zile, respectiv în valoare de 84 de lei. (Vezi Hotărârea Consiliului Local Ploiești). Pentru mâncarea lunară, beneficiarii ar fi trebuit să presteze șapte zile de muncă în folosul comunității. (Vezi AICI regulamentul de acordare a rațiilor de hrană).
Prin hotărârea aprobată la Ploiești au fost stabilite inclusiv locurile unde persoanele beneficiare de mâncare la Cantina de Ajutor Social trebuie să presteze muncă în folosul comunității, în special pentru întreținerea zonelor verzi și pentru ecologizarea pârâului Dâmbu.