relantisoare.jpg

După ce observatorulph.ro a publicat articolul Intersecția din Ploiești unde mor oameni și se distrug mașini. Până când?, o cititoare ne-a transmis o scrisoare deschisă la adresa conducerii Primăriei Ploiești privind pericolul iminent de accidente în zone unde este necesară montarea de relantisoare.

 

Buna ziua, 

va aduc la cunostinta ca nici pana la aceasta data in Municipiul Ploiesti nu exista relantisoare, in schimb acestea se gasesc la tot pasul montate in comunele din jurul Ploiestiului. Zilele trecute am observat existenta mai multor relantisoare in satul Paulesti, satul Gageni, satul Blejoi, in orasul Plopeni - cartier Diana. Chiar si in orasele din zona de munte Sinaia si Brasov erau montate asemenea dispozitive de siguranta (semn ca vremea acestora a venit de mult). In schimb, in Municipiul Ploiesti, oras cu excedent bugetar, dupa cum afirma domnul Primar, nu s-au gasit bani pentru a monta, cel putin vechile relantisoare, in zonele unde acestea existau pana in anul 2015. 

 

Doresc sa atrag atentia asupra faptului ca, in anul 2016, in Municipiul Ploiesti nu au fost montate relantisoare din lipsa banilor. Atasez alaturat raspunsul primit anul trecut din partea Primariei Ploiesti la o sesizare prin care semnalam lipsa acestora si atrageam atentia cu privire la faptul ca daca acestea ar fi fost montate in intersectia str. Valeni - str. Alexandru Deparateanu, ar fi limitat, cel putin, intrarea cu viteza in intersectie a autoturismelor ce vin de pe str. Alexandru Deparateanu, respectiv ar fi limitat numarul si gravitatea accidentelor produse in aceasta intersectie.

Astept cu interes raspunsul autoritatilor la aceasta importanta problema de siguranta a cetatenilor Municipiului Ploiesti. Anul acesta suntem mai norocosi, sau continuam sa ne uitam cu jind la comunele invecinate ? 

relantisoare - 2016 .jpg