zapada-dn1-prahova.jpg

Autoritățile sunt în alertă în Prahova. Mai multe localități din județ au rămas fără curent electric după ce copacii au căzut pe rețeaua de medie tensiune. 

Pompierii militari prahoveni au intervenit noaptea trecută pentru degajarea a 10 copaci căzuți pe partea carosabilă precum și pe rețeaua de medie tensiune, în localitățile Sinaia, Măneciu, Posești, Izvoarele, Teișani și Vărbilău.

Citește și: Lista drumurilor cu zăpadă, inclusiv din Prahova

La ora 08:00 erau 7853 consumatori nealimentați, cu 118 puncte de transformare în localitățile Apostolache, Sângeru, Provița de Sus, Salcia, Păcureți, Trenu, Bătrâni, Cătunu, Buștenari, Schiulești, Lapoș și Drăgăneasca. Echipaje specializate sunt în teren pentru remedierea problemelor apărute la alimentarea cu energie electrică. La ora 11.004.466 de consumatori nu aveau curent electric, iar la 61 de puncte de transformare erau semnalate avarii. În localitățile Schiulești, Călugăreni, Tătaru, Podgoria, Lapoș, Bătrâni și Cătunu erau semnalate deranjamente individuale. 12 echipe de la Electrica sunt în continuare în teren pentru remedierea problemelor apărute, în special din cauza vremii.

Citește și: Pericol în curtea unui spital din Prahova Galerie FOTO

Probleme au apărut însă și în alte zone ale județului Prahova, din cauza copacilor care au căzut pe carosabil din cauza vântului.

Citește și: Cod galben de inundații pe râurile Prahova și Teleajen

Pe mai multe tronsoane de drum național circulația se desfășoară în condiții de iarnă.