parcare-sud-ploiesti.jpg

Bugetul local al municipiului Ploiești prevede sumele necesare pentru demararea proiectelor de modernizare a mai multor străzi. De departe, cel mai amplu proiect este legat de prelungirea legăturii rutiere pe tronsonul Gara de Sud - Gara de Vest (strada Libertății), care include și lucrări de reabilitare a domeniului public și amenajarea terminalului de transport călători, din zona Sud, dar și o parcare subterană în fața gării.

Lista de investiții aprobată de Consiliul Local al Municipiului Ploiești prevede o serie de lucrări noi, respectiv de modernizare a peste 10 străzi.

Astfel, una dintre lucrările care vor demara în acest an, vizează străpungerea de pe strada Laboratorului și prelungirea pe strada Gheorghe Gr. Cantacuzino, suma alocată fiind de un milion de lei.

Totodată, pe lista de investiții figurează modernizarea străzilor Vaslui și Verii (Cartierul Malu Roșu) - 1.043.000 de lei, demararea proiectelor pentru modernizarea unor străzi din Cartierul 9 Mai (100.000 de lei), modernizarea străzii Iașului (100.000 de lei), modernizare strada Alexandru Donici (100.000 lei), modernizare strada Anul 1848 (100.000 de lei), modernizare strada Moldovei (100.000 de lei), modernizare strada Inului (100.000 de lei), modernizare strada 13 Decembrie (100.000 lei) și modernizare strada Iazului (100.000 lei).

Un alt proiect major cuprins pe lista de investiții în 2017 se referă la modernizarea rețelei rutiere lărgirea la patru benzi a străzii Ghe. Gr. Cantacuzino și pasajul CF în zona Podul Înalt cu reabilitarea străzii Ghe. Gr. Cantacuzino, pe tronsonul Șoseaua Vestului - limita oraș, inclusiv terminalul multimodal. Suma prevăzută pentru demararea documentațiilor este de 190.000 de lei. 

Un alt proiect amplu vizează modernizarea străzii Ștrandului, pe tronsonul ieșire pasaj Bucov - limita Ploieștiului, corelare parte carosabilă cu piste biciclete, inclusiv amenajarea sensului giratoriu pe strada Ștrandului / DN1B. Pentru demararea documentațiilor este prevăzută suma de 70.000 de lei. 

În fine, un alt proiect amplu vizează asigurarea mobilității traficului prin prelungirea legăturii rutiere și transportului public pe tronsonul Gara de Sud - Gara Vest (strada Libertății), inclusiv lucrări de reabilitare a domeniului public și amenajarea unui terminal pentru transportul auto de călători, în zona de Sud. Totodată, una dintre variantele propuse vizează și realizarea unei parcări subterane în zona din fața Gării de Sud. Acest proiect are o prevedere, pentru anul 2017, de 3 milioane de lei.

 

 

Sport
  • Duminică, 22 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Petrolul, victorie în deplasarea de la Saelele

Petrolul a obţinut trei puncte uriaşe pe terenul Voinţei Tr. Măgurele, în meciul jucat, sâmbătă, la Saelele. „Lupii” s-au impus la limită, 1-0, prin golul reuşit de către Arnăutu, în minutul 13....