masini-ridicate-ploiesti-proiect-hotarare-consiliul-local.jpg

Un proiect de hotărâre aflat în dezbatere la Ploiești prevede ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe raza municipiului. Proiectul va fi supus votului Consiliului Local la finele lunii aprilie, iar dacă acesta va fi aprobat SC Servicii Gospodărire Urbană, în baza unui protocol încheiat cu Poliția Română și Poliția Locală Ploiești, va putea ridica autoturismele parcate ilegal.

Conform propunerii aflate în dezbatere publică, „activitatea de blocare/ridicare a autovehiculelor staționate neregulamentar urmărește protejarea și refacerea spațiilor verzi, asigurarea protecției pietonale, facilitatea accesului la obiectivele de interes public, diminuarea problemelor legate de parcarea la domiciliu și cea la destinație, s.a., eliberarea domeniului public și privat al municipiului Ploiești de vehiculele/autovehiculele fără stăpân sau abandonate.
Prin această activitate de blocare/ridicare a vehiculelor/autovehiculelor care ocupa ilegal drumurile sau terenurile aparținând domeniului public sau privat al municipiului Ploiești”.

Măsura, potrivit SGU Ploiești, urmărește protejarea spaţiilor verzi şi a domeniului public sau privat al municipiului, diminuarea perturbării traficului pietonal, descongestionarea traficului din parcările publice, precum si fluidizarea circulaţiei.

Conform proiectului propus, măsura ar urma să fie dispusă de agentul constatator al Politiei Locale Ploiesti, cu atributii in domeniul circulatiei pe drumurile publice/Politiei Municipiului Ploiesti, iar activitatea de blocare/ridicare se efectueaza de catre angajatii Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L., exclusiv în următoarele situaţii:

- în cazul staţionării în parcările publice cu plată, aflate in concesiunea SGU,dacă posesorul autovehiculului nu face dovada achitarii tarifului de parcare/tichet de parcare/confirmare plata prin sms/card-legitimatie pentru persoane cu handicap sau daca se blocheaza iesire/accesul la locurile de parcare;

- în cazul staţionării în parcările publice ce apartin domeniului public si privat al municipiului Ploiesti, delimitate prin marcaje orizontale, perpendiculare sau oblice fata de marginea partii carosabile a drumului si semnalizate prin indicatoare cu simbolul ”P”, daca se blocheaza iesire/accesul la locurile de parcare

- când autoturismul este parcat pe spaţii verzi, trotuare, alei, scuaruri, parcuri şi grădini publice, precum si in alte situatii prevazute de normele legislative in vigoare.

„Activitatea de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar ar urma să intre în vigoare după aprobarea hotărârii Consiliului Local Ploiești și după semnarea protocoalelor de colaborare cu Poliția Municipiului Ploiești și Poliția Locală. Tarifele de ridicare vor fi menținute la același nivel, respectiv 450 de lei. SGU va organiza o licitație pentru închirierea unei platforme”, a declarat pentru Observatorulph.ro Donald Constantin, directorul general al SGU Ploiești.

Viitoarea hotărâre de Consiliu Local, în cazul în care este aprobată, prevede ca punctul de lucru unde vor ajunge mașinile ridicate să fie pe strada Ghighiului, nr. 9, situat în spatele Hipodromului Ploiești ,zonă care va fi destinată strict depozitării autovehiculelor parcate neregulamentar, abandonate sau fără stăpân.

Tarifele propuse de SGU Ploiești, pentru activitatea de ridicare/blocare a mașinilor parcate neregulamentar:

a) 110 lei pentru autovehiculele blocate care sunt eliberate pe loc;
b) 200 lei pentru autovehiculele blocate pe loc de handicap;
c) 450 lei pentru autovehiculele ridicate si eliberate la sediul amenajat in acest sens al S.C. Servicii de Gospodarire Urbana Ploiesti S.R.L.;
d) 220 lei tarif in curs de eliberare;
e) dupa 24 de ore de la data ridicarii autovehiculului se va percepe un tarif de depozitare de 80 lei/zi.
(2) Sumele incasate constituie venit la bugetul S.C. Servicii de Gospodarire Urbana Ploiesti S.R.L.

 

Citește AICI proiectul de hotărâre care urmează să fie în atenția Consiliului Local Ploiești.