gradina-de-la-bloc.jpg

Spiritul civic și bunul-simț pot face minuni la Ploiești, iar micile detalii pot face diferența între o grădină de la bloc întreținută și una unde în loc de flori vezi numai gunoaie. 

Un tur al Ploieștiului, de la un colț la altul, poate oferi imaginea unui municipiu în care ploieștenii, deopotrivă, participă activ la viața orașului. 

Pe strada Deltei, în fața blocurilor, au fost amenajate adevărate grădini. Bordurile au fost vopsite înainte de Paște cu var alb, pământul a fost săpat și au fost plantate mai multe flori, care dau farmec micii grădini de la parterul blocului.

„Aici locuim și, prin urmare, face parte din îndatorirea noastră să fie curat. Putem face singuri câteva amenajări. Când ieșim din bloc nu vrem să ne fie rușine. De ce să așteptăm să vină alții să ne facă curat. Avem un set de reguli și, spre deosebire de alte blocuri, locatarii au înțeles că nu trebuie să fie aruncate gunoaie pe geam. Avem parte de puțină verdeață”, ne-a explicat Marcel Constantin, locatar al blocului unde grădina de la parterul blocului a fost transformată într-o oază de verdeață.

La câteva sute de metri distanță, pe strada Păstorilor, o altă zonă verde... Grădina este îngrădită cu un mic gard, de culoare verde. Aici nu vezi gunoaie... Iarba verde face ca locul să fie prietenos. 

”Este simplu să menții puțină ordine. Practic este dovada că nu ești indiferent la ce este în jurul tău și că îți pasă”, ne-a explicat și Amelia Pascu.

 

Citește și: 10 locuri din Ploiești care apar cel mai des în fotografii

Același lucru se întâmplă și la blocurile de pe Aleea Școlii, unde locatarii, cu câteva zile înainte de Paște, au săpat în grădina de la parterul blocului. Aici au fost plantate mai multe zambile, lalele, dar și crini. Amenajările nu se vor opri însă aici.

„Ne dorim o grădină plină cu flori. Fiecare locatar participă așa cum poate. Când e vară ne vom bucura din plin de colțul nostru de Rai, de la parterul blocului”, ne-a explicat Angela Loredana Câmpeanu.

Dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant din Ploiești, trimite-ne un mesaj pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

gradina-bloc-ploiesti.jpg

 

gradina-de-la-bloc-ploiesti.jpg

20170413_112229.jpg

bloc-gradina-ploiesti.jpg