parcare-malu-rosu-paste.jpg

Fericire mare pentru locuitorii dintr-un bloc din cartierul ploieștean Malu Roșu. După mai bine de 40 de ani de la darea în folosință a blocului, în spatele imobilului, a fost realizată o parcare care are o capacitate de peste 20 de locuri. „Asta da minune înainte de Paște!”, spun oamenii.

Lucrările au durat o singură zi, spun oamenii, care nu știu cum de au avut parte de o astfel de minune. „Ne-am trezit de dimineață că au venit în zonă mai multe utilaje, iar la ora 17.00 era asfaltată parcarea. Asta da minune înainte de Paște. Vă întreb eu dacă tot a fost gata parcarea într-o singură zi până acum de ce nu s-a putut face? Ce să mai spunem? Că e minune înainte de Paște și atât”, ne-a scris un cetățean din zona Malu Roșu.

 

Zona respectivă a fost, timp de mai bine de 40 de ani, un teren viran. Oamenii din zonă erau nevoiți să parcheze chiar pe strada Sergent Mateescu, unde circulația este intensă. Mai ales dimineața și seara, circulația era aproape blocată pe stradă. Chiar dacă artera de circulație este prevăzută cu două benzi, din cauza mașinilor parcate și pe o parte și pe alta, se circula numai pe o bandă.

Parcarea a fost realizată în spatele blocului 5 de pe Șoseaua Vestului. Astăzi, muncitorii lucrau la ora 16.00 la o altă parcare, dar cu dale înierbate, la blocul vecin, iar săptămâna trecută, municipalitatea a finalizat o serie de parcări pe strada Sergent Mateescu, tot din Cartierul Malu Roșu.

Citește și: Locuri de parcare în cartierele din Ploiești - VIDEO

Primăria Ploiești a anunțat demararea unui program amplu care include realizarea mai multor parcări în Ploiești, inclusiv realizarea unei parcări supraetajate în zona străzii Aleea Școlii din Malu Roșu.

 

parcare-strada-soseaua-vestului=-bloc-5.jpg