10169201_755730077791717_4073089861234870697_n.jpg

Un ploieștean a vrut să monteze o instalație de tiroliană în parcul de la Sala Sporturilor, însă Comisia de Patrimoniu a Consiliului Local i-a dat aviz negativ, după ce, inițial, primise aviz favorabil pentru același proiect.

 

Cristian Olteanu susține că a început demersul pentru montarea unei tiroliene în Parcul Tineretului încă de anul trecut. ”În luna august 2016, am primit aviz favorabil de la Comisia de Patrimoniu a Consiliului Local Ploiești pentru organizarea  unei activități recreative și de agrement, și anume instalarea și asigurarea funcționării în bune condiții a două tiroliane deasupra lacului de la Sala Sporturilor OLIMPIA Ploiești. În luna martie 2017 am primit aviz negativ de la aceeași comisie pe același proiect, singura diferență dintre cele dosare fiind solicitarea de spațiu : 40 mp în august 2016, față de 20 mp în martie 2017, după o recalculare și o redimensionare a ariei spațiului aferent acestei activități. În urma unor discuții purtate doar cu președintele comisiei, Ștefan Dănescu, deși toți membrii erau de față, am primit răspuns verbal – AVIZ NEGATIV, după care am fost poftit afară, fără alte mențiuni. Asta, deși am dat răspunsuri argumentate mai ales în domeniul siguranței. Am explicat că această activitate nu necesită autorizații speciale, inclusiv ISCIR, totul fiind pe proprie răspundere, cu echipamente de maximă siguranță, noi, agreate de CE, cu dublă siguranță la fiecare echipament în parte” susține Cristian Olteanu. Acesta susține că a fost întrebat în timpul ședinței cine plătește spațiul, inclusiv lacul, traversat de tiroliane? ”I-am răspuns domnului Dănescu tot cu o întrebare, dacă pot să plătesc chirie pe aer? Atunci am fost poftit afară!” a declarat Cristian Olteanu. Acesta susține că a primit aviz favorabil de la SGU, însă atunci când l-a întrebat pe consilierul Dănescu ce aviz să aducă pentru a primi aprobarea, acesta nu i-a răspuns. 

Contactat de observatorulph.ro, consilierul local Ștefan Dănescu, președintele Comisiei pentru valorificarea patrimoniului, servicii către populaţie, comerţ, turism, agricultură şi promovare operaţiuni comerciale, a declarat. ”Mi-am asumat decizia comisiei de a da aviz negativ acelui proiect din motive de siguranță. Întreprinzătorul nu a putut face dovada că acele instalații sunt sigure, mai ales pentru copii. Noi nu ne putem permite să luăm de bună o schiță făcută de mână, cu doi plopi. Nu este suficient doar ca cineva să își asume răspunderea pentru funcționarea unor astfel de instalații”. În ceea ce privește avizul favorabil acordat inițial, consilierul local a declarat că a fost un aviz de principiu, care trebuia însoțit ulterior de documente care să demonstreze cât de sigure sunt instalațiile de tiroliană pe care întreprinzătorul vroia să le monteze peste lacul de la Sala Sporturilor Olimpia.

 

 

 

 

Sport
  • Duminică, 22 Octombrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Petrolul, victorie în deplasarea de la Saelele

Petrolul a obţinut trei puncte uriaşe pe terenul Voinţei Tr. Măgurele, în meciul jucat, sâmbătă, la Saelele. „Lupii” s-au impus la limită, 1-0, prin golul reuşit de către Arnăutu, în minutul 13....