probleme-liniile-tramvai-102-ploiesti.jpg

Lucrările de modernizare a liniilor de tramvai au fost finalizate încă de anul trecut însă au apărut mai multe probleme semnalate în primul rând de angajații TCE Ploiești. În baza unei expertize, s-a solicitat efectuarea unor lucrări de reparații, atât la carosabil, cât și legate de linia de tramvai.

Viceprimarul municipiului Ploiești, Cristian Ganea, a primit ca sarcină, săptămâna trecută, să prezinte o situație cu privire la nerespectarea termenului impus de Unitatea de Implementare a Proiectelor, respectiv 31 martie 2017, pentru remedierea problemelor apărute pe linia 102, pe tronsonul Malu Roșu - Gara de Vest, precum și să stabilească măsurile care se impun pentru persoanele care nu și-au îndeplinit obligațiile conform fișelor de post.

Astăzi, în ciuda faptului că în continuare viceprimarul Cristian Ganea susține că nu îi intră în atribuții o astfel de sarcină, la Primăria Ploiești a avut loc o ședință cu responsabilii de proiect. Primele măsuri au fost deja dispuse.

Citește și: Tramvaiele din Ploiești, distruse de liniile de tramvai care au costat 40 milioane de euro. FOTO

„Dirigintele de șantier va efectua vizite în teren ca să verifice modul în care au fost rezolvate remedierile impuse, iar în perioada 18 - 21 aprilie firma care a efectuat expertizarea liniilor de tramvai se va afla iar în teren pentru a stabili dacă au fost rezolvate problemele. Deficiențele au vizat în special gropile apărute în asfalt pe tronsonul Malu Roșu - Gara de Vest, dar și faptul că masticul dintre calea de rulare și șină s-a desprins”, a susținut viceprimarul Ganea, care a precizat că nu are în continuare în atribuție calea de rulare. 

Citește și: Scandal monstru în Primărie. Vicele Ganea vrea să consulte un avocat

„Calea de rulare și inclusiv peroanele au fost predate, cu proces verbal la TCE, iar societatea este în subordinea city-managerului, în timp ce covorul asfaltic este în subordinea Direcției Tehnic Investiții”, susține Ganea, care a precizat totuși că se va achita de sarcina transmisă de primarul Adrian Dobre.  „Ca ales al cetățenilor mă supun dorințelor primarului. Astăzi au fost convocați factorii de decizie și au fost stabilite primele măsuri”, a explicat vicele Ganea.

Citește și:  Reacția lui Dobre la scandalul din Primăria Ploiești

Unitatea de Implementare a Proiectelor a dispus o serie de reabilitări la calea de rulare, iar lucrările aveau ca termen 31 martie 2017. Nerespectarea termenului poate atrage o serie de penalități, având în vedere că modernizarea liniilor de tramvai sunt lucrări efectuate și cu fonduri europene, nu doar de la bugetul local. 

Pe de altă parte, însă, constructorul susține că lucrările de înlocuire a masticului fac parte din lucrările de întreținere, pe durata celor cinci ani de garanție, și că acesta a fost înlocuit pe anumite tronsoane în momentul venirii primăverii.